Ensimmäiset koevideot

sunnuntai, tammikuu 14, 2007 7:26 | Kategoria(t): internet, linux, video, webcam | 2 kommenttia

Tappeluni Logitech QuickCam Connect webcameran kanssa on nyt edennyt sellaiseen vaiheeseen, että koneeni ohjelmisto on jälleen sillä tasolla, missä se oli ennen webkameran aiheuttamaa romahtamistaan. Itse asiassa olen asentanut myös koko joukon uusia ohjelmia. Kun Mplayer ei millään suostunut nauhoittamaan videota, asensin koneeseen VLC:n, jonka kesyttämiseen minulta kului koko yö.

Olen onnistunut tekemään VLC:llä ensimmäiset koevideoni. Eivät ne toki alunalkaenkaan olleet kaksisia laadultaan, mutta YouTube onnistui kyllä pilaamaan sen, mitä itse en saanut tuhrattua. Kokeilin sekä koneella nauhoitettujen pätkien lataamista YouTube’een että suoraa nauhoittamista. Kummallakaan menetelmällä ei tullut tolkkua, mistä syystä poistin otokset YouTube’sta.

Sen sijaan omalta serveriltäni tekeleet näkyvät vain hiukan huonompina kuin omalla koneellani. Jos joku haluaa niitä katsoa, niin ne ovat näkyvissä tässä ja tässä.

Edit: Kokeilin myös Google Videota, mutta tulosta ei sielläkään voi pitää edes välttävänä. Ilmeisesti nämä palvelut edellyttävät hiukan paremmanlaatuista striimiä. Kuriositeettina mainittakoon, että Google’n sähköpostivahvistus latauksen onnistumisesta tuli juuri sen jälkeen, kun olin poistanut pätkän serveristä.

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Onpas hauska juttu. Hyvä, kun jaksat innostua öitä myöten uusien lelujen saloista. Kuvan laatu on minusta hyvä.

    Minä tyydyn kunnioittamaan osaajia, en viiden metrin tikullakaan koske moisiin hienouksiin.

  2. Se muuten saattaa täällä minun residenssissäni näyttää huonommalta kuin onkaan, koska näyttö on ainoa vempain pöydälläni, joka on viime vuosisadalta peräisin. Varmaan kirkkauden, kontrastin ja värien säätämisessä on myös joku niksi, jota en vielä tunne. 🙂


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: