Maikkari katsoi kahvinporoihin

perjantai, tammikuu 26, 2007 21:53 | Kategoria(t): media, politiikka, suomi, vaalit | Jätä kommentti

MTV 3 spekuloi, että Eero Heinäluoma olisi putoamassa Eduskunnasta. Jostainhan median tietysti täytyy otsikkonsa repiä, mutta niin ei sentään tule käymään kuten Setä Arkadiakin rehellisyyden nimissä toteaa. Vaikka demarit menettäisivät yhden kuudesta paikastaan Helsingissä, mitä en pitäisi mahdottomana, ei puolueen puheenjohtajaa sentään rannalle jätetä. Helsingissä on ihan riittävästi demariäänestäjiä, jotka ovat tottuneet äänestämään juuri puheenjohtajaa. Lisäksi Heinäluoman naamaa alkaa pian näkyä joka tuutista ihan kyllästymiseen saakka.

Maikkarin tutkimus ennustaa Stadissa lisäpaikkaa Kokoomukselle ja vihreille. Ihan mahdollista, joskin vihreiden kohdalle täytyy kyllä panna säävaraus. He kun yleensä saavat gallupeissa paremman tuloksen kuin itse vaaleissa eikä puolueen potentiaalinen kannattajakunta ole niitä varmimpia vaaliuurnille menijöitä. Vihreiden varteenotettavin kilpailija onkin nukkuvien puolue. Vaalipäivän säälläkin on merkitystä, koska vihreitä äänestetään suhteellisen vähän ennakkoon.

Anneli Jäätteenmäki toi viime kerralla huikealla äänimäärällään Kepulle peräti kaksi paikkaa Helsingistä. Maikkari ennustaa nyt yhtä. Saattaa olla, mutta voi olla niinkin, että se yksikin jää saamatta. Kyllä stadilaisille Kepu on edelleenkin maalaisliitto.

Ihan turhaan Maikkari tässä vaiheessa mittailee yksittäisten ehdokkaiden järjestystä. Ääniharavien (Zyzkowicz ja Tuomioja) osalta se on tiedossa mittaamattakin. Muita taas ei kannata mitata sen takia, että äänestäjillä ei vielä voi olla edes selvää käsitystä siitä, ketkä ovat ehdolla saati sitten kantaa ehdokkaisiin. Käytettävissä oleva vaaliraha ratkaisee suurin piirtein kaiken. Tässä vaiheessa istuvat kansanedustajat ja jotkut muut julkkikset tietenkin erottuvat joukosta, kun äänestäjillä ei juuri muiden ehdokkuudesta ole tietoa.

Mediakilpailu näyttää menneen niin pitkälle, että MTV 3 kuuluttaa vaalien tuloksen nimiä myöten valmiiksi jo lähes kaksi kuukautta ennen vaaleja ja ennen minkäänlaisen kampanjoinnin alkua. Tarvitaanko tässä enää äänestäjän panosta lainkaan, kun asia näyttää muutenkin olevan kirkossa kuulutettu ja telkkarissa siunattu?

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: