Tallinkin leivänpaahdinlisä

keskiviikko, tammikuu 31, 2007 19:03 | Kategoria(t): Yleinen | 2 kommenttia
Avainsanat: , ,

Tallinkilla on tiettävästi rahaa kuin rantarosvolla. Kun sille ei löydy parempaa käyttöä, niin firma ostaa kilpailijoitaan markkinoilta kuljeksimasta ja pian ei Itämerellä varmaan seilaakaan muita kuin Tallinkin omistamia laivoja. Tänään heräsi epäilys, että varustamojohdon bailut, joissa leivänpaahtimia käytetään lohen loimuttamiseen, on rahoitettu matkustajien huomaamattomuuden ansiosta saaduilla voitoilla. Matkan tilaaminen netin kautta kun näyttää maksavan 23 € enemmän kuin tiskin yli maksaessa!

Talviaikaan Helsingin ja Talinnan välisessä laivaliikenteessä on huomattavasti vähemmän vaihtoehtoja kuin kesällä. Käytännössä mahdollisuudet rajoittuvat kolmeen: Tallink, Viking ja Eckerö. Ensisijainen valintani talviaikaan oli vuosikausia Eckerön Nordlandia, jonka hinnat ja aikataulut ovat minulle hyvinkin sopivia, kun täytyy käydä päiväseltään asioimassa. Viime talvena oli kuitenkin pari ikävää matkustuskokemusta, joiden takia vältän Eckerön palveluiden käyttämistä.

Ylihuomenna olisi tarve käydä Tallinnassa. Tavanomaisten pankki- ja kauppa-asioiden lisäksi minun pitää käydä Viron Journalistiliitossa uusimassa lehdistökorttini. Kun Eckerö ei miellytä ja Vikingin aikataulu edellyttäisi laivalla yöpymistä, jää jäljelle Tallink.Tallinkin tuotevalikoimassa on minulle hyvin sopiva vaihtoehto. Superfast päiväristeily maksaa perjantaipäivänä 30 € ja aikaa jää juuri sen verran, että saan asiani hoidetuksi. Kotiinkiin ehtii vielä inhimilliseen kellonaikaan.

Yllätyksekseni huomasin, että tätä risteilyvaihtoehtoa ei ole netissä varattavissa. Yritin kuitenkin tehdä varauksen syöttämällä edestakaisen matkan lähtöajoiksi samat kuin risteilyssä eli Helsingistä klo 8.30 ja Tallinnasta klo 16.30. Eli siis sama laiva ja samat lähtöajat, mutta rahaa pyydetään 30 € asemesta 53 €!

Puhelimella tilaaminen ilmeisesti onnistuisi, mutta puhelun hinta on 1,64 € plus se kuuluisa pvm. Täytyy vielä panna harkintaan, käynkö aamulla hakemassa 30 € lipun keskikaupungilta vai suostuisinko sittenkin nukkumaan Vikingin sikolätissä. Se nyt on kuiternkin varma, että noin suurella summalla en osallistu varustamojohdon bileiden maksamiseen!

Edit: Lue myös Tallink paransi mainettaan 

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] paransi mainettaan Eilen ammuin muutaman kritiikinnuolen Tallinkin suuntaan. Tänään on syytä kohtuuden nimissä vähän kehuakin. Minulle selvisi nimittäin taas kerran, […]

  2. […] eelmisel talvel, kuna Superfasti ajagraafik mulle lihtsalt sobivaimaks osutus. Esialgu tekisid raskused pileti broneerimisel kuid need lahenesid üllatavalt paindlikult. Superfastil sõitmine jätis üht teist soovida kuid […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: