Uusia kasvoja YLEn vaalikoneesta

torstai, 1 helmikuun, 2007 7:12 | Kategoria(t): vaalit, viihde | 3 kommenttia

YLEkin sai tänään vaalikoneensa auki, ja sitä piti tietysti päästä rassaamaan. Kysymykset tuntuivat paremmilta kuin MTV 3:n vaalikoneessa. Mukana oli lähes kaikki, mitä pidän tärkeänä ja Maikkarista poiketen ei juurikaan hömppää.

Itse tulos sitten osoittautui vieläkin sekaisemmaksi kuin MTV 3:n lista. Joukkoon tuli uusia puolueitakin, tosin pari Maikkarin tarjoamaa myös puuttuu. Kaksi tämänhetkisessä harkinnassani oleellisinta on edelleen mukana. Ehdokasgalleria on uusiutunut lähes täysin.

YLE tarjoilee kymmenen parhaan lisäksi viisi huonointa. Siltä osin en väitä vastaan: noista ketään en äänestäisi. Mutta en myöskään kristillisiä, joiden edustaja jostain kumman syystä tuli ykköseksi, vieläpä vakuuttavalla marginaalilla! Mutta viihdettähän vaalikoneet ovatkin.

Edit: Lue myös

Talouselämän vaalikone yllätti

Hesarin vaalikone on floppi

3 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Puoluejakauman suhteen sain hyvin odotetun tuloksen ja samaa sekä erimieltä olevat näyttivät jakaantuvan odotukseni mukaisesti poliittisen kentän eri päihin. Teknisesti hyvin toteutettu vaalikone, vaikkakin joissain kysymyksissä oli vaikea löytää vaihtoehtoa ja kysymykset itsessään sisältävät oletuksen. Esim:

    3. Työntekijän irtisanomista voidaan helpottaa, jos työttömyysturvaa vastaavasti parannetaan.

    Entä jos olisi sitä mieltä, että työttömyysturvaa olisi parannettava ja irtisanomissuojaa kiristettävä? Tai vastaavasti, irtisanomista helpotettava ja työttömyysturvaa leikattava? EOS.

    Blogi-isännän kanssa samaa mieltä siitä, että hyvää oli hömpän puuttuminen.

  2. Kysymysten laatiminen on aina vaikeaa. Olen samaa mieltä, että niitä ei pitäisi paketoida keskenään. Toisaalta vaalitilanteessa joudumme valitsemaan puolueen ja ehdokkaan kokonaisena. Olisi niin kivaa, kun saisi ottaa jotain puolueen A tavoitteista ja jotain B:n ja C:n. Irtisanomisia ja työttömyysturvaa kyllä pitäisi kysyä erikseen.

    Kyllä molemmissa koneissa (YLE ja MTV 3) on kysymykset ja niiden rakenne tehty suhteellisen hyvin, minun mielestäni YLE onnistui paremmin, jonkun toisen mielestä Maikkari. Molemmat sentään selättävät virolaisen Postimehen vaalikoneen, jonka haukuin lyttyyn, koska se niputtaa kysymykset mielivaltaisesti. Esimerkiksi ei voi kannattaa ilmaista päivähoitoa ja koulutusta, jos samaan aikaan puoltaa lapsilisien korottamista. Jokaisen kysymyksen kohdalla tulee valita yksi vaihtoehto, jotka eivät läheskään kaikissa ole toisaan pois sulkevia.

  3. […] Saunan lauteilla tuli mukavampien asioiden ohella mietittyä aamuista YLEn vaalikoneen tulosta. Tuli mieleen, että viiden huonoimman joukossa oleva Petri Viglione olisi varmasti […]


Jätä kommentti

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.