Kallioko stadin likaisin?

tiistai, helmikuu 20, 2007 17:43 | Kategoria(t): helsinki, kaupunkikuva | 2 kommenttia
Avainsanat:

Maija Anttila ja yhdeksän muuta kaupunginvaltuutettua tekivät joulukuussa aloitteen, jota yleisten töiden lautakunta on käsitellyt kokouksessaan 15.2.2007. Lautakunnan esityslistassa aloitetta siteerataan seuraavasti:

”Ympäristön siisteys on selkeästi turvallisuuteen ja asumisviihtyvyyteen eniten vaikuttava asia. Kallion alue on tiivistä kaupunkirakennetta, missä katujen ja ympäristön siisteys näkyvät selkeästi. Lika ja roskaisuus ikään kuin hyppäävät silmille.

Alueen asukkaat ovat useaan otteeseen kertoneet, miten töhryt lisääntyvät seinissä, sähkökaapeissa, pylväissä, metrotunneleissa jne. Tähän asiaan on saatava korjaus. Alueen siisteydestä on kannettava parempaa huolta. Omien kokemusten perusteella metroasemien likaiset raput ja porraskäytävät ovat suurinta juuri Hakaniemen ja Sörnäisten metroasemilla. Rakennusviraston tulisi laatia julkiset laatukriteerit katujen ja asemien siisteydelle. Töhryt on poistettava ja julkisen liikenteen tilat on pestävä kunnolla. Kallion asukkaille on annettava hyvä ympäristö.

Allekirjoittaneet valtuutetut esittävät, että kaupunki poistaa nopeasti alueen töhryt ja huolehtii alueen katujen ja julkisen liikenteen tilojen puhtaudesta nykyistä paremmin.

En tiedä, ovatko Maija ja yhdeksän muuta valtuutettua matkustaneet koko metrolinjan läpi. Minun havaintojeni mukaan Hakaniemen ja Sörnäisten asemat eivät ole sen puhtaampia eivätkä likaisempia kuin metroasemat keskimäärin. Siisteydessä on toki parantamisen varaa, mutta ei asemilla suorastaan tarvitse paskassa kahlata.

Lautakunnan lausunnossa metroasemiin ei oteta kantaa lainkaan. Siinä keskitytään yksinomaan töhryihin. Lautakunta esitää mielenkiintoisia väitteitä:

Alue poikkeaa muusta Helsingistä siinä, että siellä asuu valtaosa Helsinkiä sotkevista tapatöhrijöistä ja alueella on paljon ravintoloita, joissa myös muualta tulevat tapatöhrijät viettävät aikaansa. Tämä on keskeisin syy siihen, miksi aluetta ei saada normaalitoimenpitein pysymään puhtaana jatkuvasta valvonnasta ja puhdistuksesta huolimatta.

Onkohan nuo asumistiedot oikein tilastoista haettu vai ns. mutumenetelmällä koottu? Elisa Tikkanen kysyy aiheellisesti blogissaan seuraavaa:

Töhrijät haloo, tiesittekö, että ne tietävät, missä te asutte? Ja voisiko joku nyt määritellä vielä sen, mikä tekee ihmisestä tapatöhrijän? Ja olisiko niin, että Kallion ravintolat kannustavat töhrimiseen, keskustan eivät?

Lisäisin tähän vielä yhden kysymyksen. Mistä lausunnon valmistelleet virkamiehet tietävät, että muualla asuvat ”tapatöhrijät” viettävät aikaansa juuri Kallion ravintoloissa? Istuvatko he ehkä itse siellä usein? Ei kai sitä muuten voi tietää, tuskin kapakoiden henkilökunta käy kertomassa, että juuri heidän pubissaan ”tapatöhrijät” käyvät kaljalla.

Ymmärrän kyllä, että valtuutetut haluavat esiintyä juuri niiden alueiden puolesta, josta saavat vaaleissa eniten ääniä. Tulivatkohan he nyt ymmärtäneeksi, että väittäessään Kalliota Helsingin likaisimmaksi alueeksi he myös leimaavat omia äänestäjiään?

via Janne Saarikko

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Jotain tämä kertoo Thaimaan suhtautumisesta sananvapauteen, vaikka kuvien täöhriminen juovuspäiten on kieltämättä ruma teko. Olisikohan tämä herra Jufer Helsingin yleisten töiden lautakunnan määritelmän mukaan tapatöhrijä? […]

  2. kallion kuuluu olla paskanen , ja kaikki opskelija nörtit painukoon vittuu kalliost… kallio kalliolaisille !


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: