Ehdokkaat tarkkailuun

sunnuntai, helmikuu 25, 2007 0:56 | Kategoria(t): politiikka, vaalit | 1 kommentti

Minulla ei ole vielä läheskään selkeää käsitystä siitä, miten tulen käyttämään sitä osaa Suomen tasavallan korkeimmasta vallasta, joka perustuslain mukaan minulle kuuluu. Valitettavasti miettimisaikaa ei ole paljon. Vaalit ovat jo kolmen viikon kuluttua.

Helpottaakseni ratkaisua valitsin tarkkailulistalleni yhden ehdokkaan neljästä puolueesta. On siis sangen todennäköistä, että tulen äänestämään yhtä alla nimetyistä neljästä. Ratkaisu riippuu lopulta siitä, minkä puolueen äänestämistä pidän pienimpänä pahana. Toki voin vielä vaihtaa ehdokastakin, jos joku listatuista onnistuu diskreditoimaan itsensä silmissäni.

Nämä neljä puoluetta ovat jo pitkään olleet harkinnassani. Kaksi niistä on tällä hetkellä vahvemmin kuvassa kuin kaksi muuta. En kuitenkaan kerro tässä, mitkä kaksi, koska sekin voi vielä muuttua.

Tässä ovat tarkkailulistallani olevat ehdokkaat. En mainitse heitä missään tärkeys- tai suosionmukaisessa järjestyksessä vaan ehdokasnumeron mukaisesti lajiteltuna matalimmasta korkeimpaan. Kutsun jokaista alla mainittua kokeilemaan, onnistuisiko heillä niinkin vaikea temppu kuin minun vakuuttamiseni. Sitä on muuten aika moni turhaan yrittänyt.

Vihreistä pudotuspeleihin on päässyt numerolla 39 ehdolla oleva Kimmo Helistö. Ainoa nelikostani, jolla on kunnollinen blogi. Siitä tulee pluspiste. Blogin olemassaolo ja sen säännöllinen kirjoittaminen kertovat ehdokkaan suuntautumisesta tietoyhteiskuntaan.

Demareista mukana on numerolla 61 Ilkka Taipale, jota äänestin neljä vuotta sitten. Huolimatta vaalipäivityksestä Ilkan nettiläsnäolo vaikuttaa staattiselta ja vanhanaikaiselta. Selvästi yksisuuntainen tietokanava.

Kokoomusta edustaa tässä kisassa Sari Sarkomaa, jonka numero on 146. Nettisivut ovat vanhanaikaisesti freimipohjaiset. Blogin asemesta sivuilla on yksisuuntainen päiväkirja, jota on kirjoitettu aivan liian harvoin.

Vasemmistoliittoa edustaa numerolla 243 vanha ja luotettava Pekka Saarnio, jota muuten äänestin viime kunnallisvaaleissa. Nopealla etsinnällä en löytänyt Pekan nettiläsnäoloa, mistä tulee pieni miinus. Jos sellainen on olemassa, ei sen tunnetuksi tekemisessä ole nähty kovinkaan suurta vaivaa. Etsin myöhemmin tiheämmällä kammalla uudestaan, mutta läheskään kaikki äänestäjät eivät viitsi nähdä yhtä paljon vaivaa kuin minä.

Tätä neliapilaa siis aion vaalipäivään saakka tehostetusti tarkkailla. Saatan myös välillä kertoa havainnoistani. Kohtuullisessa määrin toivotan myös vaikuttamisyritykset tervetulleeksi, kunhan ei sentään spämmiksi mene.

Kansalaiset! Tarkkailkaa ehdokkaitanne ja raportoikaa poikkeavuuksista!

Edit: Lue myös Sosiaaliturvan kehittämisestä

Mainokset

1 kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Tarkkailulistani muuttu nyt siten, että Kimmo Helistö jää sinne vaalipäivään saakka, mutta otan hänen rinnalleen vertailun vuoksi pari kolme muuta vihreää ehdokasta. Kiitän Ilkka Taipaletta, Sari Sarkomaata ja Pekka Saarniota mukanaolosta. Kukaan heistä ei tosin vastannut haasteeseeni ottaa kantaa näiden vaalien tärkeimpään kysymykseen eli sosiaaliturvan uudistamiseen. Tämä ratkaisi asian. Vihreiden ohjelmassa on paljon muuta myrkkyä, jonka suostun tällä kertaa irvistäen nielemään. […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: