Huumoripiste Relanderille

sunnuntai, maaliskuu 18, 2007 0:10 | Kategoria(t): huumori, politiikka, vaalit, web 2.0., youtube | Jätä kommentti

Noin pari tuntia sitten kirjoitin neljän ehdokkaan finaalista, jossa ei ole häviäjiä. Mukana ovat Outi Alanko- Kahiluoto, Pekka Haavisto, Kimmo Helistö ja Jukka Relander. Kaikki heistä voittavat, koska käyn jokaisen vaalisanoman läpi. He saavat siis ajatuksensa perille. Vain yksi voi voittaa pääpalkinnon, koska minulla on vain yksi ääni annettavana.

Kun ensimmäistä kertaa kävin Jukka Relanderin vaalisivuilla, ihmettelin kovasti, mistä siellä löytyy varsinainen pointti. Hetken surffattuani totesin, että pointti on YouTube. Ensinnäkin välineen valinta on mainio näyte web 2.0 ympäristön mahdollisuuksien oivaltamisesta. Siitä papukaijamerkki.

YouTubessa oleva seitsemän videon sarja kestää yhteensä parikymmentä minuuttia. Ruutuun ei tule Relanderin puhuva pää vaan keskustelu Tuomas Nevanlinnan kanssa.Välihuutoja kuuluu myös kameran takaa ja jostain muualtakin. Keskustelu käydään kapakkaympäristössä,tosin rauhallisessa kapakassa. Saattaa toki olla lavastuskin.

Videosarjan alussa vihjataan, että poliitikolla pitäisi olla mieluummin näkemystä kuin mielipiteitä. Konkreettisia mielipiteitä videosarjasta ei löydykään kovin montaa, sen sijaan älyllistä keskustelua ja näkemystä sitäkin enemmän. Mielipiteet ovat kuulijan korvien välissä. Lähestymistapa on ennakkoluuloton. Siitä toinen papukaijamerkki.

Nevanlinna ja Relander jutustelevat rennosti. Ote on humoristinen. Tästä huumoripiste.

Panen tähän näytteeksi videon, joka on otsikoitu hyväksi keskusteluksi.

Tämä on ehdottomasti parempi tapa tehdä vaalipropagandaa kuin perinteinen läystäkkeiden luukuttaminen. Jukka Relander saattaa olla hiukan aikaansa edellä. Uskalluksen puutteesta häntä ei voi moittia.

Loppukilpailu ei suinkaan ole vielä ratkennut. Nyt se vasta taitaa oikein toden teolla alkaakin. Onhan minulla vielä melkein 20 tuntia aikaa päättää pääpalkinnon saaja.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: