Vihreistäkö apupuolue?

tiistai, maaliskuu 20, 2007 0:24 | Kategoria(t): politiikka | 3 kommenttia

Jarmo Virmavirta vierailee Kannuvalimossa ja veikkaa, että Tarja Cronbergin nimi olisi Vanhasen toisen hallituksen ministerilistassa. Tämä tarkoittaisi selvin sanoin sitä, että vihreät otettaisiin ruotsalaisten lisäksi hallituksen toiseksi apupuolueeksi. Tuhannen euron kysymys onkin se, kuulevatko vihreät kutsua.

Vihreillä toki on kokemusta Eduskunnasta pudonneen puheenjohtajan parkkeeraamisesta hallitukseen joten henkilökysymys olisi tietysti itsestään selvä, jos hallitukseen lähdetään. Kokonaan toinen kysymys on sitten se, millä ehdoilla vihreiden kannattaa lähteä Kepun ja Kokoomuksen kuvaa kiillottamaan. Esimerkiksi ydinvoimakysymyksen kuvittelisin voitavan lakaista maton alle samalla tavalla kuin on tehty Virossa loppusuoralla olevissa hallitusneuvotteluissa: ohjelmaan kirjataan, että Viron hallitus ei toistaiseksi ole mitään mieltä Ignalinan voimalahankkeesta.

Jotain konkreettista pitäisi kuitenkin saada, sillä hallitukseen mennään siksi, että siellä jotain myös tehtäisiin. Vaikea kuvitella, että porvarihallitus liikahtaisi mihinkään suuntaan esimerkiksi perustulon suhteen. Ei silti, eivät demaritkaan siihen suostuisi; tämä on niitä asioita, joissa pelaa akseli Tupu, Hupu ja Lupu.

Minun on siis vaikea äkkipäätään keksiä, mitä hallituksella olisi vihreille tarjottavana, jotta kannattaisi siellä ryvettyä, jos jätetään lihavat virkapaketit pois laskuista. Luulen, että porvarihallitukseen löytää helpommin tiensä tiukkapipoisten puolue ja vieläpä kaikkia osapuolia tyydyttävillä ehdoilla.

Muuten, Jarmo Virmavirta näyttää rivien välissä olevan kanssani samaa mieltä, että mikään ei muutu vaalien jälkeen.

Mainokset

3 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Uskon, että juuri mainitsemasi lihavat virkapaketit ovat avainsana. Olen kuunnellut Cronbergia, ja tiedän, että vihreat haluavat hallitukseen – jopa ilman ehtoja.

  2. Se on kaksiteräinen miekka. Jos edes jotain saisi aikaan, olisi helpompi tulla pyytämään minun ääntäni uudestaan. Tulevat neljä vuottahan tämän näyttävät.

  3. KD istuu kokoomuksen ja keskustan hallitukseen paljon paremmin kuin vihreät. Kokoomuksesta löytyy varmaan varovaista kannatusta perustulolle mutta vain tietyistä piireistä eikä siten että veroprogressio tai pääomaverotus nousisi. Luulisi että löyhä puoluekuri ja ydinvoimakanta pelottaisivat kokoomusta ja keskustaa. KD taas on melkein kaikessa niiden linjoilla. Ainoa ero on että kristillisillä on kristillisyys nimessä.

    Tietysti toivoisin että porvarihallitus ravistelisi vihreistä vasemmistolaisimmat ainekset vasemmistoliittoon ja vihreistä tulisi liberaali ympäristöpuolue. Nykyään vihreät tuntuvat menevän väärään suuntaan tyhjään idealismiin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: