Käyryys ja vääryys

torstai, huhtikuu 19, 2007 0:43 | Kategoria(t): politiikka | 4 kommenttia

Hesarissa arvuutellaan, miksi Vanhanen otti Väyrysen hallitukseen:

Kokouksen jälkeen arvuuteltiin paljon Vanhasen motiiveja Väyrysen valinnalle. Yleisin selitys oli passivoituneen maaseudun keskustaväen herättely ja rauhoittelu. Vanhasen arveltiin myös antaneen Väyryselle mahdollisuuden siirtyä vielä yhden ministeripostin kautta vanhemmaksi rauhoittuneeksi valtiomieheksi.

Voihan se tietenkin noinkin olla. Siihen voi itse kukin uskoa, jos haluaa. Minä puolestani uskon pikemminkin versioon, jonka tulin eilen esittäneeksi Vesan postitusta kommentoidessani: Vanhasen kannalta lienee parempi, että Väyry on teltan sisäpuolella kuseksimassa ulos kuin päinvastoin.

Samassa yhteydessä muistelin Arvo Salon aikanaan lanseeraamaa uudissanaa ”väyryys”. Sehän saadaan yhdistämällä käyryys ja vääryys. Odotettavissa on siis vaihtelevaa väyrystelyä.

Mainokset

4 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Väyrysen valinta varmistaa, että hallituspolitiikassa tulee happeningia.
  Jos kansa saadaan tällä pysymään virkeinä ja seuraamassa politiikkaa, niin jotakin hyvää siitä sitten seuraa.

  Kunhan ei siinä sivussa sitten saataisi mitään pahaa.

 2. Se voi myös mennä toisin päin eli johtaa vieraantumiseen. Kansalla ei muutenkaan ole korkeaa käsitystä poliittisesta moraalista eikä aivan suotta, kun Väyryn kaltaisiakin poliitikkoja vielä on.

 3. Allekirjoittaisin Larkon arvion vieraantumisesta, Väyrysen peli näytti ainakin ulospäin niin härskiltä että aika monelta taisi mennä kaffet väärään kurkkuun kuultuaan nimityksestä. Lisää ”raikkaita tuulia” 70-luvulta tuo Kanervan nimitys, joka ainakin minulle tuli yllätyksenä.

  Ja muistihan Hesari muistuttaa Vapaavuoren rattijuopumus-, pahoinpitely- ja varkaustuomioista, Lindenin erosta oikeuskanslerin huomautuksen vuoksi sekä kaivoi esille Anttilan vanhan ehdollisen vankeustuomionkin perättömästä lausumasta.

  Ihmisiä ne ministeritkin ovat ja virheitä sattuu mutta pitäisi myös katsoa, miltä asiat äänestäjien silmissä näyttävät. Tai kuten perustuslaki sanoo, ”ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia”.

 4. Vanhanenhan toki hankki tuosta rehellisyydestä oikeusgangsterinoikeuskanslerin lausunnon, joten asia lienee juridisesti kunnossa. Sitten asia olisi hulluksi mennyt, jos hallitukseen olisi tupattu Juhantaloa, joka sai ehdollista vankeutta nimenomaan ministerinä rötöstelystä. Sen rinnalla nämä muiden vanhat synnit ovat pieniä perunoita.

  Olihan tuo Väyryn valtakirjan panttaaminen jo raikas tuulahdus pelin politiikan päiviltä. Lisää seteliselkärankaisuutta hallitukseen!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: