Nettihyökkäykset leviävät

tiistai, Touko 15, 2007 11:53 | Kategoria(t): eu, internet, suomi, venäjä, viro | 2 kommenttia

Helenan viisupostituksen kommenteissa jo tulikin todettua, että Venäjän orkesteroimat terrorihyökkäykset EU:ta vastaan eivät suinkaan ole ohi. Nyt kohteita laajennetaan, ja Viron lisäksi myös Suomessa on saatu maistaa itänaapurin lääkettä. YLE:n nettisaitti oli palvelunestohyökkäyksen takia alhaalla suuren osan eilistä palautuen puolenyön jälkeen. Aamukahdeksasta hyökkäys käynnistyi uudestaan.

Havaintojeni mukaan Hesari ei pitänyt eilen koko asiaa uutisoimisen arvoisena, ainakaan en Hesarin saitilla havainnut siitä tavuakaan. Ensimmäinen Erkkobladetin uutinen ilmestyi tänä aamuna klo 9.42:

Ylen mukaan hyökkäyksen lähdettä ei ole vielä pystytty määrittämään tarkasti.Yhteydenottojen määrää rajataan, kunnes ongelman aiheuttaja saadaan poistettua.

Ylen mukaan kyseessä ei ole tekninen vika Yleisradion tai sen yhteistyökumppanien laitteissa.

Uutisen kommenteissa esiintyvä naljailu Ruotsin kostoon euroviisuista tuskin on tarkoitettukaan kovin tosissaan otettavaksi. En toki ole huumorintajuton, kaukana siitä, mutta minusta tuntuu, että Suomessa ei oikein tahdota tajuta, kuinka vakavasta asiasta oikeastaan on kysymys. Viron oikeusministeri Rein Lang kertoi ETV:n uutisissa jo vappuaattona, että jo silloin käynnissä olleen Viron hallitukseen kohdistuvan nettihyökkäyksen takana oli todettu olleen Venäjän hallitukselle kuuluvia IP-osoitteita. On huolestuttavaa, jos nettihyökkäys tapahtuu Kremlin osanotolla tai hiljaisella hyväksynnällä, mutta on vielä huolestuttavampaa, jos Venäjän hallituksen tietokoneiden ja palvelimien turvallisuus on niin matalalla tasolla, että ”teinihäkkerit” pystyvät niitä kaappaamaan ja organisoimaan naapurimaahan kohdistuvan hyökkäyksen välikappaleeksi.

Eesti Päevaleht kirjoittaa, että Viron puolustusministeri Jaak Aaviksoo otti nettihyökkäykset esille EU:n puolustusministerien kokouksessa Brysselissä eilen. Hän keskusteli niistä myös NATOn pääsihteerin kanssa. Ulkoministeri Urmas Paet sanoi samoin Brysselissä eilen, että nettihyökkäykset on otettava esille EU:n ja Venäjän huippukokouksessa perjantaina.

Kyseessä on koko EU:hun kohdistuva hyökkäys, jonka torjumisessa on kaikkien oltava mukana niin teknisellä kuin poliittisella tasolla. Venäjä yrittää ilmeisesti tapansa mukaan hajottaa EU:ta rajaamalla agressionsa heikoimmiksi arvioimiinsa lenkkeihin. Koko EU:n suulla on tehtävä selväksi, että tämmöinen peli ei vetele!

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Ymmärrän täysin, että kysymys on korkeasti teknisesta taituruudesta – tuo hyökkäily. Miksi sitä tekee suurvalta rauhallisissa oloissa? Menettäen uskottavuutensa.
    Vaikuttaa niin lapselliselta.

    Uskon Sinua Larko, että asia on vakava.

  2. Se on osa suurempaa peliä, jossa testataan heikointa lenkkiä ja myös sitä kuinka yhtenäisenä EU pysyy. Katselin töissä YLEn kuuden uutisia ja hämmästyin, että tämä asia oli vasta kakkosuutisena Porvoon kirkonpolttajan hovioikeustuomion jälkeen. Ja ”asiantuntijat” väittivät, ettei heillä muka ole aavistustakaan siitä, miltä sylttytehtaalta hyökkäykset tulevat.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: