Varovasti vihertävää Skypen mainoksille

tiistai, heinäkuu 24, 2007 22:16 | Kategoria(t): internet, skype | Jätä kommentti
Avainsanat: ,

Hesari kertoo, että Skype harkitsee mainosten näyttämistä joidenkin suunnitteilla olevien palveluiden yhteydessä. Tähän saakka Skypen käyttäjien väliset ilmaiset tietokonepuhelut on rahoitettu maksullisten palveluiden tuotosta. Kun itse käytän maksullisiakin palveluita (Skype Pro), olisi ainakin teoriassa etujeni mukaista, että firma saisi rahaa jostain muualtakin.

Niklas Zennströmin puheiden mukaan minun ei kuitenkaan kannata odottaa suurta helpotusta mahdollisista mainostuloista:

Nytkin Zennström korosti, että tärkeintä on säilyttää ohjelman käyttö miellyttävänä: mainosten riskinä on, että Skypen käyttäjät pitävät niitä tunkeilevina. Hän myös sanoi, että SkypeIn ja SkypeOut säilyvät pääasiallisena tulonlähteenä, vaikka mainoksia alettaisiinkin näyttää.

Tässä Zennström osuu villakoiran ytimeen. Mainoksissa ei ole mitään pahaa niin kauan kuin ne eivät häiritse itse palvelun käyttöä. Esimerkiksi Googlen tekstimainoksista silmäni on oppinut katsomaan ohi; en juuri huomaakaan niitä jokapäiväisessä käytössä.

Käytän useita Googlen ilmaisia palveluita, mm GMail, GoogleReader, Blogger, Google Earth, YouTube, Google Video, Googlen kalenteri ja Google Analytics tulevat heti mieleen. Lisäksi on saman verran muita, joita en aina muistakaan Googlelle kuuluviksi. Ilman noita mainoksia tämä kaikki ei olisi ilmaista. Ja minähän en tulisi päivääkään toimeen, jos Google yhtäkkiä katoaisi netistä.

Skypellä on käyttäjiä noin 220 miljoonaa. Sellaista suosiota firma ei olisi saavuttanut, jos se ei ottaisi käyttäjien mielipidettä huomioon. Luotan siis siihen, että mainoksetkin osataan ottaa käyttöön siten, etteivät ne häiritse palveluiden käyttämistä. Näillä edellytyksillä näytän vihertävää valoa Skypern mainoksille.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: