Poliisille varotus räyhäämisestä

tiistai, lokakuu 23, 2007 3:57 | Kategoria(t): ruotsi, turvallisuus | Jätä kommentti
Avainsanat:

Dagens Nyheter välittää uutista Ruotsin turvallisuuspoliisin SÄPO:n naispuolisesta agentista, joka joutui riitaan Heathrown lentokentän turvatarkastuksessa. Käsimatkatavarasääntöjen mukaisesti turvatarkastusta suorittaneet vartijat eivät päästäneet häntä Tukholman koneeseen viinipullon ja suklaan kanssa. Agentilla hirtti n.s. kiinni ja hän alkoi toistuvasti karjua turvatarkastuksen hekilökunnalle ”Fuck you”.

Nainen oli ulkoministeri Carl Bildtin henkivartijana. Välikohtauksen seurauksena henkivartija ei päässyt lennolle ja ulkoministeri Bildt joutui palaamaan Tukholmaan ilman henkivartijaa. Turvallisuuspoliisin sopimattomalla käyttäytymisellä olisi siten teoriassa voinut olla kohtalokkaatkin seuraukset. Ainakin hetkellisesti Ruotsin ulkoministerin turvallisuus oli tavanomaista matalammalla tasolla.

Asia on nyt käsitelty Ruotsin poliisin asianomaisissa kurinpitoelimissä. Nainen saa teostaan varotuksen. Lisäksi hänet on siirretty sisätehtäviin.

Ruotsissa on tunnetusti työsuhdeturva korkealla tasolla. Näköjään myöskään soveltuvuustestit eivät ole kovin luotettavia, jos sellaisia tehdään. Lentokoneiden turvamääräyksistä voidaan perustellusti olla sitä mieltä, että ne ampuvat yli, mutta poliisilta, erityisesti tärkeässä tehtävässä olevalta turvallisuuspoliisilta, lienee lupa odottaa tasapainoista käytöstä hullujakin määräyksiä kohdatessaan. Ne koskevat nimittäin myös ministerien henkivartijoita siinä missä tavallisiakin kansalaisia.

En ryhdy arvostelemaan Ruotsin poliisin kurinpitomenettelyä. Kysyn vain, olisiko Suomessa vastaavassa tehtävässä oleva poliisi päässyt varotuksella. Minun on tosin vaikea kuvitella, että SUPO:n palvelukseen olisi päässyt ketään, joka edes ärsytettynä noin matalalle lankeaisi.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: