Media menee uusiksi

sunnuntai, joulukuu 2, 2007 2:46 | Kategoria(t): media, tv | 1 kommentti
Avainsanat:

Journalistiliitto sekä Radio- ja televisiotoimittajien liitto kritisoivat YLE:n johtamista ja vastustavat henkilöstöleikkauksia (HS). Ymmärrän toki ammattiliittojen huolen työpaikoista, mutta tosiasia on se, että millään johtamiskikkailuilla ei korjata ongelman ydintä. Nimittäin sitä, että mediamarkkinoilla ei ole kysyntää lupamaksurahalla ylläpidettävälle ohjelmatarjonnalle siinä määrin kuin YLE yrittää sitä tarjota.

Koko lupajärjestelmä pitäisi romuttaa. Pankoon YLE digikanavansa maksukortin taakse, jolloin ohjelmista maksaisivat ne, jotka niitä haluavat katsoa! Jonkunasteinen ns. julkisen palvelun rahoitus voisi tietysti tulla sen lisäksi myös valtion budjetista, mutta vain siihen rajaan saakka, että sillä rahoitetaan todellinen ja välttämätön julkinen palvelu.

Televisio mediana on auttamattoman vanhanaikainen, varsinkin maanpäälliseen lähetinverkkoon perustuva televisio. Tieto ja viihde kulkee nykyisin aivan muita teitä pitkin. Lisäksi televisio-ohjelma formaattina on syvältä eilisestä. Telkkari vaatii katsojan huomiota palvelun tarjoajalle sopivana aikana eikä silloin kuin katsojalle sopii. Ja miten panen televisio-ohjelman perään kommentin, jonka muutkin katsojat voisivat halutessaan nähdä ja kommentoida sitä edelleen?

Ammattitaitoisille journalisteille löytyy aivan varmasti käyttöä myös uuden ajan medioissa. Sen sijaan ajasta jälkeen jääneen yleisradiolaitoksen pönkittäminen johtamiskikkailulla on lyhytnäköistä toimintaa. Median rakenteet muuttuvat joka tapauksessa. Ammattiliitot voisivat keskittyä sopeutumaan muutokseen sen sijaan että yrittävät turhaan jarruttaa sitä.

Mainokset

1 kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] tätä asia toissa sunnuntain postituksessani, jossa totesin, että lupamaksuilla rahoitettavalle tv-tarjonnalle ei ole enää niin paljon […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: