Vihkoon vai serverille?

sunnuntai, joulukuu 2, 2007 1:51 | Kategoria(t): ruotsi, tietosuoja, tietoturva, tietoyhteiskunta | Jätä kommentti

Tukholmassa ollaan ottamassa käyttöön opettajille, oppilaille ja vanhemmille tarkoitettua nettipohjaista tietokantaa nimeltä skol-web, kertoo SvD. Kouluviranomaiset ovat kysyneet tietosuojaviranomaisten mielipidettä järjestelmään tallennettavista arkaluontoisista tiedoista, kuten poissaoloista ja ”kehityskeskustelujen” taustamateriaaleista. Tietosuojelijoiden mielestä koulun on saatava suostumus joko oppilaalta tai hänen vanhemmiltaan ennen kuin oppilaasta voidaan tallentaa tällaisia tietoja järjestelmään. Näin riippumatta siitä, kenellä ja miten on oikeus päästä lukemaan tietoja.

Nyt seuraa tuhannen kruunun kysymys. Mitä tehdään k.o. tiedoille sellaisten oppilaiden osalta, joilta ei saada suostumusta? Poissaolotiedot ja opettajien taustamateriaalithan eivät sinänsä kai katoa mihinkään, vaikka niitä ei järjestelmään tallennettaisikaan.

Kahden tuhannen kruunun kysymys: onko turvallisempaa säilyttää arkaluontoisia tietoja salasanojen takana palvelimella vai muistiinpanoina esimerkiksi opettajan vihossa? Ja miksi ihmeessä turvallisempaan tiedon säilyttämiseen vaaditaan suostumusta, kun taas vihkoon kirjoittamiseen ilmeisesti ei? Vai vaaditaanko opettajia opettelemaan kieltäytyjien tiedot ulkoa?

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: