Huutia Kiljuselle!

maanantai, joulukuu 3, 2007 15:38 | Kategoria(t): vaalit, venäjä | 2 kommenttia

Kun suurin piirtein kaikki riippumattomat tarkkailijat ja Venäjän oppositio yhdestä suusta moittivat Venäjän ns. vaaleja epäoikeudenmukaisiksi ja kampanjaa epätasapainoiseksi, niin kansanedustaja Kimmo Kiljunen menee möläyttämään radioasema Ehho Moskvõille, että hänen mielestään vaalit olivat ”normaalit ja demokraattiset”:

Need olid normaalsed valimised, meie külastasime Moskvas kümmet jaoskonda, kus olid vaid mõned tehnilised vead: inimesed hääletasid väljaspool kabiini.

Kiljunen loihe myös lausumahan, että kaikilla, mukaanluettuna oppositio, oli mahdollisuus osallistua vaaleihin. Jos nyt jätetään huomioimatta se pikkuseikka, että sangen useita ehdokkaita kuitenkin hylättiin, voisin kysyä Kiljuselta, näkikö ja kuuliko hän mediassa tasapuolisesti Putinin diktatuurin ja opposition mielipiteitä? Jäivätkö oppositioehdokkaiden, mm shakin maailmanmestari Garri Kasparovin, pidätykset ja vangitsemiset Kiljuselta huomaamatta?

Kiljunen kertoo käyneensä kymmenellä (10) äänestyspaikalla Moskovassa. Kuten Spiegel Online International kirjoittaa, oli äänestyspaikkoja 96.000 kpl 11 aikavyöhykkeellä. Venäjä päästi ETYJ’istä ja Euroopan neuvostosta 80 tarkkailijaa tätä kaikkea havainnoimaan. Luuleeko Kiljunen, että hänet vietiin satunnaisiin äänestyspaikkoihin ja hänen näkemänsä onkin objektiivinen kuva Venäjän vaaleista?

Samaan aikaan kuitenkin kerrotaan, että äänestäjiä kuljetettiin busseilla äänestyspaikasta toiseen, joissa bussilastillinen äänesti useaan kertaan rekisteröimättä. Ja lyön vaikka vetoa, että siinä äänestyspaikassa, jossa Kiljunen oli äänestyksen alkaessa, ei ollut uurnaan tungettu haamulippuja ennen ovien avaamista. Muualla niitä sen sijaan raporttien mukaan oli paljon.

Kiljusta on joko kusetettu pahemman kerran tai sitten hän ei ymmärrä tehtäväänsä. Tuommoisia tarkkailijoita ei ole tarvis lähettää Venäjälle. Uudenmaan vaalipiirin äänestäjät voisivat myös harkita Kiljusen valitsematta jättämistä seuraavan kerran, kun Suomessa pidetään ”normaalit ja demokraattiset” vaalit.

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Onpas herra Larko nyt oikein kiukkuisella päällä.
    Syytä kyllä on, olen samaa mieltä.
    Minä olin kuulevinani, että edellisenä päivänä vielä Kiljusen kommentit eivät olleet näin kiittäviä. Päinvastoin hän sanoi nähneensä kymmenien ihmisten äänestysvalinnat, kun äänestys tapahtui avoimella pöydällä.

    Äänestyksen päättyessä Kiljusen mielipiteet näemmä ”kirkastuivat”.

  2. Niin, kyllähän ne ainoat moitteet Kimmolta tuossa Päevalehe artikkelissa tulevatkin siitä kopin ulkopuolella äänestämisestä. Jos se on Kimmon mielestä ainoa ongelma, ei hän todellakaan ole tehtävänsä tasalla!

    Minä en tosin ollut Venäjällä ”vaalien” aikana, mutta taisin osua paremmin naulaan kuin Kimmo K. Sen voit todeta tästä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: