Irti lupamaksuista!

torstai, joulukuu 13, 2007 4:05 | Kategoria(t): media, tv, yle | 1 kommentti
Avainsanat:

Liikenne- ja viestintäministeriössä suunnitellaan lainmuutosta, jolla televisioluvantarkastajat saisivat käyttöönsä maksullisten kanavien tilaajalistat. Ministeri Suvi Lindén loihe lausumaan:

Nykyinen lainsäädäntö ei anna siihen mahdollisuuksia, mutta mielestäni oikeutus tulee siitä, että näissä maksullisissa televisio- tai maksutelevisioyhtiöissä liiketoiminta perustuu siihen, että heidän asiakkaansa katsovat televisiota ja lain mukaan ihmiset, jotka katsovat televisiota, heidän tulisi maksaa televisiomaksu, viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) sanoo.

Sivusin tätä asia toissa sunnuntain postituksessani, jossa totesin, että lupamaksuilla rahoitettavalle tv-tarjonnalle ei ole enää niin paljon kysyntää kuin YLE ja poliitikot luulevat:

Koko lupajärjestelmä pitäisi romuttaa. Pankoon YLE digikanavansa maksukortin taakse, jolloin ohjelmista maksaisivat ne, jotka niitä haluavat katsoa! Jonkunasteinen ns. julkisen palvelun rahoitus voisi tietysti tulla sen lisäksi myös valtion budjetista, mutta vain siihen rajaan saakka, että sillä rahoitetaan todellinen ja välttämätön julkinen palvelu.

Ei ole oikein eikä järkevää, että YLE mittavilla kanavapaketeillaan kilpailee muiden kanssa, joiden on ansaittava katsojien luottamus pysyäkseen markkinoilla. Eikä varsinkaan ole katsojan kannalta oikein, että hänen pitää maksaa sekä niistä kanavista, joita katsoo että niistä, joita ei katso. Enhän minäkään maksa pornosaiteille, joita en tarvitse, pelkästään siitä syystä, että minulla on tietokone ja nettiyhteys.

Todelliseen julkiseen palveluun YLE:lle riittää yksikin kanava, korkeintaan kaksi. Rahoitettakoon ne verovaroista! Niiden lisäksi YLE voi sitten yrittää saada riittävästi maksavia katsojia muille kanavilleen. Silloin YLE olisi samalla viivalla kilpailijoidensa kanssa.

Lupamaksuista on päästävä irti! Eikä missään tapauksessa pidä valmistella lakia, jonka perustuslaillisuus on vähintäänkin kyseenalainen. Eihän muillakaan aloilla yksi yrittäjä voi lain voimalla saada käyttöönsä kilpailijoidensa asiakastietoja.

Mainokset

1 kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Alkaa jo pikkuhiljaa kyllästyttää YLE:stä kirjoittaminen; vasta viime yönähän tätä lupamaksuasiaa viimeksi käsittelin. Teema on kuitenkin juuri nyt kuuma ja sillä on […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: