Mistä niitä saa?

torstai, joulukuu 13, 2007 13:33 | Kategoria(t): liikenne, turvallisuus | Jätä kommentti
Avainsanat:

YLE:

Heijastimia käytetään yhä ahkerammin. Liikenneturvan syksyn seurannassa heijastinta käytti kaupunkialueilla reilut 40 prosenttia jalankulkijoista. Aiempina vuosina käyttö on ollut 30 prosentin luokkaa.

Minä käyttäisin kyllä heijastinta, mutta en omista sellaista. Ei ole myöskään kaupoissa käydessä koskaan sattunut heijastin silmään. Toisaalta se on niin pieni esine, ettei tule helposti mieleen sitä myös aktiivisesti mistään kysyä.

1960- ja 70-luvuilla heijastin oli uusi asia ja sen käyttöä edistettiin kampanjoilla. Heijastimia jaettiin ilmaiseksi ostoskeskuksissa ja niitä jopa pudotettiin postiluukusta. Muistan myös nähneeni vaalimainosheijastimia.

Ainoat heijastimet, mitä muistan viime vuosina nähneeni, ovat kiinteästi takinselkään tai hihaan kiinnitettyjä. Siis sellaisia, jotka ovat olleet takissa kiinni jo vaatekaupassa. Se on hyvä idea, mutta en nyt viitsi ihan heijastimen takiakaan uutta palttoota ostaa, kun ei muuta tarvetta ole päällysvaategarderoobin uudistamiseen.

Hakaneulalla taskuun kiinnitettävästä levyheijastimesta minulla ei ole minkäänlaista havaintoa, ei ihmisten vaatteissa eikä kaupoissakaan. Mistä niitä siis saa?

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: