Paukut ja pamaukset

maanantai, joulukuu 31, 2007 20:06 | Kategoria(t): helsinki, uusivuosi | 2 kommenttia

Joulunpyhinä kirjoitin alkavasta paukuttelukaudesta. Yllätyksekseni tapaninpäivän jälkeinen aika on ainakin täällä Kontulassa ollut aikaisempia vuosia hiljaisempi, mutta tänään on paukkunut senkin edestä. Ja tietysti heti aamusta alkaen eikä klo 18 jälkeen, minkä laki lupaa.

Kävin ennen kello 17 ostarilla tekemässä vuoden viimeiset muonaostokset. Huomennahan olisi ollut turha kolkutella kauppojen oville. Lähtiessäni ajattelin, että parempi virsta väärää kuin vaaksa vaaraa. Tavallisesti käyttämäni reitin varrelta (koulujen välistä kentän ja metsikön halki) nimittäin kuului katkeamatonta tulitusta. Arvelin, että Kontulankaaren varrella ei olisi vaaraa saada raketista osumaa.

Ostarin parkkipaikan kulmalla melkein kävelin miinaan. Kolme pojankossia pudotti maahan räjähteen ja käveli ripeästi paikalta poispäin. Onneksi älysin pysähtyä turvalliselle etäisyydelle odottamaan panoksen räjähtämistä.

Koko edestakaisen kauppareissun aikana silmiin, sieraimiin ja kurkkuun tunki paksu ruudinkäry. Ja sitten vielä jotkut viitsivät nurista viattomasta tupakansavusta! Minulla nimittäin oli ikkuna ja parvekkeen ovi auki kaupassa käydessäni ja nyt täytyy polttaa tupakkkaa urakalla, jotta asunnossa ei haisisi ruuti.

Meillä päin asia on kuitenkin vielä suhteellisen hyvin hallinnassa. Paljon hullumpi on tilanne Ruotsissa, jossa yksi metroasema on suljettu ja Södertäljessä bussiliikenne iltaisin on jouduttu peruuttamaan, kun rikolliset terrorisoivat asukkaita. Puhumattakaan Kööpenhaminasta, jossa ilotulitteilla on räjäytetty autoja.

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Norjassa sen sijaan pyyhkii paremmin. Siellä ollaan kieltämässä ilmaan ammuttavat ilotulitteet vuodesta 2009 lukien. Torsohan tuo kielto tulisi olemaan, sillä se ei ulotu maassa pyöriviin, äänteleviin ja käryäviin sähikäisiin, mutta hyvä ellei helvetin hyvä alku kuitenkin. Ei muuta kuin oppia ottamaan turskanpäistä.

    Tänä vuoden vaihteena jouduin ampumaan raketteja viran puolesta ja minua vitutti melkein koko ajan.

  2. Yleensä en kieltoja puolla, mutta ei muitakaan räjähteitä vapaasti myydä. Miksi sitten muutamana päivänä vuodessa? Ja nykylainsäädännön rajoitukset (ikä ja kellonajat) eivät toimi joten jotain on tehtävä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: