Ruotsissa pankkipalveluja lauantaisin

perjantai, tammikuu 11, 2008 23:15 | Kategoria(t): ruotsi | 4 kommenttia
Avainsanat: ,

Huomisesta alkaen ruotsalainen Swedbank avaa ensimmäiset konttorinsa lauantaisin. Ensi alkuun asiakkaita palvellaan lauantaisin klo 11-15 kahdessa konttorissa Tukholmassa sekä yhdessä Göteborgissa ja Malmössä. Swedbankin varatoimitusjohtajan Kjell Hedmanin mukaan pankissa on tiedostettu, että asiakkaat haluavat pankkipalveluja itselleen sopivimpana aikana.

Berlingske Tidende tietää kertoa, että myös Nordealla on aikomuksena aloittaa lauantaipalvelut Ruotsissa todennäköisesti tämän vuoden jälkimmäisen puoliskon aikana. Milloinkahan olisi odotettavissa ilmiön leviämistä Suomeen?

Mainokset

4 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Suomeen ei tule niin kauan kuin Rahoitusalan ammattiliitto on sitä mieltä, ettei olla auki lauantaisin.

  Minä kun en enää ole jäsen, niin olisin jo sitä mieltä, että asiakkaita tulisi palvella silloin kun heillä on aikaa asioida pankissa.

  Lauantaiaukiolo oli hirmuisen kuuma peruna koko -80 luvun työehtoneuvotteluissa, jopa lakonuhissa.

  Muistanpa sellaisenkin vinon vasta-argumentin työnantajan vapaille aukiolotoiveille, että
  ”ilman muuta aaumyöllä klo 04.00 olisi tarve kodinperustamislainoille, ja pankki olis siis oltava auki”.

 2. Minä voisin hyvinkin käydä aamuneljältä pankissa, mutta se edellyttäisi asumista Helsinkiä huomattavasti suuremmassa kaupungissa. Monimiljoonakaupungeissa, esimerkiksi New Yorkissa, useimmat palvelut toimivat 24 tuntia vuorokaudessa, koska yölläkin niiden käyttäjiä on kannattavuusrajan ylittävä määrä.

  Palvelualojen ammattiliitot sahaavat pitkällä tähtäyksellä omaa oksaansa jääräpäisyydellään. Pankkialalle se ei ehkä vielä ulotu, mutta esimerkiksi liikealalla järjestäytymisaste on laskenut, kun liitto vastustaa kauppojen sunnuntaiaukioloa, vaikka halukkaita sunnuntaityöläisiä riittää, asiakkaista puhumattakaan.

 3. Pankkialan oksaan viimeinen lakko kyllä vaikutti -80 luvun ja 90-luvun taitteessa. Mutta eihän se tietenkään ollut syynä suureen lamaan. Siihen löytyi suurempia syntejä vakaan markan politiikasta ja sääntelyn lopetuksesta alkaen, mm.

 4. Siitä lakosta aiheutui minulle suorastaan katastrofaalisia seurauksia, mutta en silti sitä kovin pahalla muistele. Sen kesto kuitenkin osoitti, että liitto oli arvioinut tilanteen totaalisesti väärin. Vanhan työmarkkinaviisauden mukaan lakkoa ei pidä aloittaa, jos ei tiedetä, miten se lopetetaan.

  Tuossa Berlingsken uutisessa todetaan erikseen, että ammattiliitolla ei ole mitään lauantaiaukioloa vastaan. Se ei kyllä mielestäni ole kovin oleellinen argumentti, koska työajoista viime kädessä päättää työnantaja. Jos sopuun ei päästä niin sitten määräämällä.

  Swedbankin lehdistötiedotteessa muuten seisoo, että pankin konttorit ovat arkisin (ma-pe) auki klo 18 saakka lokakuusta 2006 lähtien. Pankki näyttää ottaneen asiakaspalvelun tason kilpailukeinokseen ja nyt näyttää siltä, että Nordea on pakotettu seuraamaan esimerkkiä. Meillähän saa nyt S-Pankista palveluja joissakin tapauksissa sunnuntaisinkin eli kyllä jossain vaiheessa täälläkin muut joutuvat hiihtämään perässä eikä siinä silloin liitolta paljoa kysellä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: