Risikko vouhottaa olutverosta (taas)

lauantai, tammikuu 12, 2008 5:54 | Kategoria(t): alkoholi, olut | 3 kommenttia
Avainsanat: ,

Yhdessä asiassa ministeri Paula Risikko ansaitsee tunnustusta: hän on vouhottamisessaan johdonmukainen. Alkoholin ja tupakan verotukseen Risikko vaatii johdonmukaisesti epärealistisia korotuksia, kun veron alentaminen mitä todennäköisemmin vähentäisi todellista kulutusta, vaikkakin tilastollinen kulutus kasvaisi. Myymällä olutta realistiseen hintaan Suomessa tuotaisiin suurempi osa kulutuksesta tilastojen piiriin.

Vuodenvaihteessa toteutunut olutveron korotus ja idioottimaiset myyntisäännökset ovat olleet voimassa vasta alle kaksi viikkoa, kun ministeri Risikko jo höpöttää uusista korotuksista, jotka pitäisi hänen mielestään toteuttaa kesällä. Kuten päivittäistavarakauppa r.y:n toimitusjohtaja Osmo Laine huomauttaa, ei tänä vuonna ole edes ehditty juurikaan myydä uusia eriä. Vähittäismyyntihinnat ovat siten vielä muotoutumassa. On perin outoa, että nimenomaan kokoomuslainen ministeri näyttää osoittavan heikkoa uskoa markkinoiden kykyyn panna hinnat paikalleen.

Elina vertaa Risikon löysiä veropuheita runkkaamiseen eikä vertaus todellakaan ole hullumpi. Sammakoita suusta puolestaan lähettää terveisiä Hollannista, jossa puoli litraa nelosen vahvuista olutta maksaa 33 senttiä ja suomalaisen keskaripullon hinnalla saa jo puoli litraa hienointa erikoisolutta.

Mainokset

3 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hei, minä pienellä valtion ”siivoojan palkalla” maksan kaikenlaisia veroja. Mitähän vielä Risikko meinaa nostaa? Harmi että tuo palkka pysyy ihan samana vaikka kaikki vaan nousee? Tässä vaan odottelen Risikon korotuksia, mitähän Paula vielä keksii? Maitovero olisi hyvä ja kivennäisvero siitä vaan!

  2. Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin ei Risikko-parkaa kuitenkaan kaikesta voi syyttää. Esimerkiksi elintarvikkeiden hinnat nousevat syistä, joihin edes koko Suomen hallituksella ei ole juurikaan mahdollisuuksia vaikuttaa: maailmanmarkkinahinnat nousevat Kiinan ja Intian kasvavan kysynnän takia ja peltopinta-alasta kasvava osa käytetään polttoainekasvien viljelyyn. Samasta syystä muuten esimerkiksi oluen hinta on pitkällä aikavälillä nousemassa ilman veronkorotuksiakin.

    Näissä alkoholi- ja tupakka-asioissa Risikko on toistuvasti puhunut pehmoisia. Yleisellä tasolla politiikassa pärjää joskus paremmin, kun välttää rationaalisia argumentteja. Suuri osa äänestäjistä tekee valintansa pikemmin tunteilla kuin järjellä.

  3. […] tässä blogissa kerran jos toisenkin räksyttänyt peruspalveluministeri Paula Risikon lausunnoista. Nytkin siihen olisi […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: