Larkon yhdeksän kysymystä alkoholista

sunnuntai, tammikuu 20, 2008 5:54 | Kategoria(t): alkoholi, olut | 4 kommenttia
Avainsanat: ,

Sun Äitis lukijatutkimus innosti kokeilemaan Free Online Surveys -nimistä utelutyökalua, jolla tuollaisen pienehkön peruskyselyn voi tehdä ilmaiseksi. Sekä Sun Äitis kysymyksiin vastatessani että omia tehdessäni havaitsin, että Free Online Surveys toimii varsin näppärästi. Muutoksiakin pääsee tekemään joustavasti ja kyselyn julkaisuun löytyy vaihtoehtoja. Kaipaamaan jäin lähinnä mahdollisuutta upottaa embedillä koko kysely blogipostitukseen. En viitsi kokeilla, onnistuisiko se omalla HTML:llä.

Miinuspuolelle jää ehdottomasti se, että kaikki vähänkin vaativammat vaihtoehdot edellyttävät maksullista käyttäjätiliä. Ilmaistilillä ei esimerkiksi saa estää useaan kertaan vastaamista samalta IP:tä eikä ohjata vastaajaa omalle kiitossivulle tai esimerkiksi takaisin tähän postitukseen. Edes omaa kiitosta ei saa ilmaiseksi kirjoittaa joten kiitänkin jo nyt kaikkia, jotka vastaavat kysymyksiini.

Kun en turhempaakaan kysyttävää ensi hätään keksinyt, tein tämän kyselyn alkoholin vähittäismyynnistä Suomessa. Viineistä kun en erityisemmin perusta, niin utelen mielipiteitä oluen ja vahvojen juomien verotuksesta, vähittäishinnoista ja myyntipaikoista. Olueen ja viinaan liittyvillä hakusanoillahan huomattavan suuri osa tämän blogin lukijoista tänne itsensä guuglaa. Lisäksi on pari kysymystä omista juomatottumuksista.

Vastata voi ehdottoman anonyymisti eli minä en tule saamaan vastaajista mitään asiaankuulumatonta tietoa eikä Free Online Surveys ilmoituksensa mukaan myös yhdistä IP-tietoja mahdolliseen muuhun asiointiin saitillaan. Jos et halua johonkin kysymykseen vastata, jätä se kohta tyhjäksi.

Ilmaistilillä saisin pitää tuota kyselyäni aktiivisena kymmenen päivää, mutta otan mielelläni itselleni pari päivää aikaa käsitellä vastauksia ennen kuin niistä täällä tiedotan. Näin ollen pidän putiikkia auki lauantaihin 26.1.2008 klo 24.00 saakka.

Vastaamaan pääsee tästä.

Edit: Helena kyselee mielipiteitä verovaroin tuettavista yhteiskuntaryhmistä. Helenan kyselyyn pääsee tästä.

Mainokset

4 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Heips!
  Minulle postitettiin tällä systeemillä tehty kysely jokin aika sitten. Saman tien päätin, että sana pitää pistää kiertämään, sillä esimerkiksi monet tähän aikaan vuotta opinnäytetöitään tekevät opiskelijat (esim. ammatillisissa oppilaitoksissa) voisivat käyttää ilmaista kyselyä töissään, jos tietäisivät sellaisen olemassaolosta. Hyvä, että sinäkin tartuit aiheeseen, näin se tieto leviää.

  Sinä vielä selitit hyvin nuo taustat ja rajoituksetkin, itse ryntäsin suoraan kokeilemaan. Hämmentävän moni on tuntunut ottaneen kyselyni ihan vakavissaan, vaikka se oli enemmän testikäyttöön tehty (ja jotkut vastausvaihtoehdot olivat ihan eriparisia ja vajavaisia!)

 2. Tällaista työkalua olen etsinyt joten kiitos vihjeestä. 🙂

  Koulutyöhön tämä varmaankin soveltuu hyvin. Vakavampaan tutkimukseen siitä sen sijaan ei ole ilmaisversiona, koska volyymeille asetetaan rajat ja 29,90 € kuussa ei mielestäni ole ihan hintansa väärti. Opetuskäyttöön hinnassa tosin taisi olla alennus, mutta kyllä oppilaitokset mielestäni voivat vähät rahansa tarkoituksenmukaisemmin käyttää.

 3. Hups!
  Nyt tässä kävi niin, että kyselyni osoittautui niin suosituksi, että 50 vastaajan raja paukkui yli. Lunastin sen 9,90 opetushintaisen lisenssin (kun oikeastaanhan minä testailen tätä opetuskäyttöä silmälläpitäen). Pitää varmaan värkätä jokin toinen kysely, jossa noita maksullisia ominaisuuksia saisi testailluksi.

  Muuten: minusta on kyllä aika arveluttavaa, että kysely sulkeutuu kokonaan, jos kävijämäärä ylittyy. Minusta sen pitäisi edelleen näyttää ne 50 ekaa vastausta vapaasti, vaikka yli menneiden näkemiseen tarvittaisiinkin maksullinen upgrade.

  t. Sä

 4. No jopas jotain! Toivottavasti tiedot edes palautuvat, kun lunastat lisenssin. Niiden poistaminen on kyllä aika syvältä. 😦

  Minulla ei 50 vielä ole lähelläkään, mutta seuraan tilannetta ja tallennan väliaikatietoja viikon mittaan, ihan varmuuden vuoksi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: