Tytöllä kävi tuuri

lauantai, tammikuu 26, 2008 9:13 | Kategoria(t): rikos | 2 kommenttia
Avainsanat:

Suomalainen turistimatkalla ollut lukiolaistyttö on tuomioistuimen päätöksellä karkotettu Dubaista kadulla suutelemisen takia. Itse asiassa tytöllä kävi uskomaton tuuri, että pääsi niinkin vähällä. Tuomio olisi sharia-lain mukaan yhtä hyvin voinut olla pitkäaikainen vankeus tai jopa raipparangaistus.

Sharia-lait ovat länsimaisen käsityksen mukaan ihmisoikeuksia loukkaavia, mutta muslimimaihin matkustettaessa tulee aina huomioida, että niiden noudattamista edellytetään myös turisteilta. Tietämättömyys voi koitua sekä kalliiksi että kipeäksi.

Hyvä, ettei tällä kertaa hullummin käynyt! Oppia kannattaa ottaa mieluummin ennen Arabiemiraattehin ja muualle muslimimaihin matkustamista kuin sen jälkeen.

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Ei täällä osata kuvitellakaan, mikä kaikki muslimimaissa voi olla kiellettyä. Ja minkälaisia ne rangaistukset saattavat olla.

    Kannattaisi matkatoimistojen esitteissään asiallisesti kertoa faktoista, vaikka selvää on, etteivät ne halua antaa pelottavaa tietoa matkustajille.

  2. Matkatoimistoilla on toki tiedotusvastuu myymistään lomakohteista, mutta viime kädessä kuitenkin jokainen vastaa itse käyttäytymisestään. Suomalaisille tuntuu olevan erityisen vaikeaa tajuta, että vieraissa ei voi olla niin kuin kotonaan. Ei tarvitse mennä Tallinnaa kauemmas, jotta sen voisi todeta. Paikallisiin tapoihin perehtyminen ennen matkustamista kuuluu alkeellisen yleissivistyksen piiriin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: