Järjen käyttö kielletty

perjantai, helmikuu 8, 2008 0:46 | Kategoria(t): hölmöily, koulutus, työelämä | Jätä kommentti

Onko tässä enää mitään järkeä? Poliiseja koulutetaan suoraan työttömyyskortistoon:

”Suomessa on nyt noin 190 työtöntä poliisia ja vappuun mennessä poliiseja valmistuu noin 140 lisää, suurin osa työttömiksi”, kertoo poliisikurssilainen. Töiden etsiminen muilta aloilta ei ole opiskelijoiden mukaan mahdollista, jos mielii tehdä poliisin töitä. Vapautuviin työtehtäviin kun palkataan usein vain työttömiä.

Koulutettavien määrää ei kuitenkaan voida vähentää, koska lähivuosina odotettavissa olevien suurten poliisi-ikäluokkien eläköityminen edellyttää koulutetun reservin olemassaoloa. Poliisivirkoja on jo nytkin täyttämättä. Ehkä edes ne ne kannattaisi täyttää, jotta edes osa valmistuvista poliiseista pääsisi työn syrjään kiinni.

Olisiko poliitikoille aivan mahdoton ajatus satsata budjettiin sen verran, että perustettaisiin vaikkapa väliaikaisia virkoja siihen saakka, kun vanhemmasta päästä tapahtuu luonnollista poistumaa? Olisi se kaiketi tarkoituksenmukaisinta, että suurten ikäluokkien poistuessa remmiin astuvilla olisi kokemusta käytännön poliisityöstä.

Tähän muuten liittyy sellainenkin absurdius, että työttömyysturvasäännösten mukaan työttömän on otettava vastaan tarjottavaa työtä. Kun suuri osa valmistuvista poliiseista joutuu todennäköisesti olemaan ”reservissä” niin kauan, että heistä ehtii tulla virallisesti pitkäaikaistyöttömiä, voi hölmöimmässä tapauksessa käydä niinkin, että juuri silloin, kun poliisihommia taas riittäisi, onkin suuri osa ammattitaitoisista poliiseista jossain palkkatuetussa risusavotassa. Joka tapauksessa joutuisivat nuoret poliisit satunnaisin perustein keskenään eriarvoiseen asemaan riippuen siitä, kuka kulloinkin sattuu olemaan työttömänä, kuka taas ”tötteröhommissa”.

Onko valtion päättäjiltä todellakin järjen käyttö kielletty?

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: