Eduskunta sortui omaan näppäryyteensä

tiistai, helmikuu 12, 2008 2:33 | Kategoria(t): alkoholi, byrokratia | 4 kommenttia
Avainsanat:

Eduskunnan 100-vuotisjuhliin oli tarkoitus tuoda yli 1000 pulloa hienommansorttista valkoviiniä Etelä-Afrikasta. Viiniä käytiin oikein miehissä paikan päällä maistelemassa silloisen puhemies Paavo Lipposen johdolla ja ilmeisesti se hyväksi havaittiin. Juhlavieraat joutuivat kuitenkin Hesarin mukaan pyyhkimään suunsa viinistä puhtaaksi, koska Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus ei suostunut sitä Eduskunnalle luovuttamaan:

”Ne oli tuotu vastoin säännöksiä”, vahvistaa tuotevalvontakeskuksen alkoholihallinta-osaston osastopäällikkö Aarne U. Mäkinen.

Mäkisen mukaan asiaa on nyt ”pitkän aikaa veivattu”. Mäkisen mukaan ongelmana oli se, että ”koska viinien tuontiin oli sotkeutunut tukkuliike”, viinit voi luovuttaa vain esimerkiksi anniskeluravintolalle.

”Niitä ei voi luovuttaa yksityiselle puolelle, joksi eduskunta tällaisessa tapauksessa käsitetään”, Mäkinen sanoo.

Eduskunta joutui siis toteamaan, että sen itsensä säätämä laki aiheuttaa kohtuuttoman tilanteen. Kansalaiset joutuvat huomaamaan saman asian jokapäiväisessä elämässään: Eduskunnalla ei ole aavistustakaan siitä, millaisia seurauksia sen säätämistä laeista on käytännössä.

Laki on kaikille sama. Myös niille, jotka lakeja säätävät. Vai onko sittenkään?

Eduskunnassa eletään vielä siinä toivossa, että viiniä päästäisiin maistelemaan eduskunnan tilaisuuksissa. Asiasta aiotaan neuvotella vielä kevään kuluessa tuotevalvontakeskuksen kanssa.

No vot! Minäkin ryhdyn sitten neuvottelemaan viranomaisten kanssa, kun laki estää kannaltani kohtuullisten ratkaisujen syntymisen. Jos kerran kansanedustuslaitos voi, niin täytyy minunkin voida.

Mainokset

4 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hyvä että tuli stoppi nousukasmaisuuteen. Kyllä saa kelvata eduskunnan juhliin ne kuohut ja viinakset, joita systembolaget Alko Oy toimittaa.

    Tai, jos valikoima ei kelpaa, niin noottia Alkolle, että parempaa kansalle. Sillä kansa eduskunta nimenomaan on, ei yhtään mitään muuta.

    Nyt alkaa sapettaa niin pirusti, että on paras lopettaa.

  2. No voisihan ne Lipposen ostamat viinit tietysti panna myyntiin Alkossa. 😛

  3. Eikös eduskunnassa ole muka anniskeluoikeuksin varustettua ravintolaa? Jaa, ehkä ei sitten.

  4. Enpä osaa sanoa, kun olen viimeksi käynyt Eduskunnan kuppilassa vuonna 1986 ja silloinkin ennen kello yhdeksää aamulla, jolloin en yrittänytkään juoda muuta kuin kahvia.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: