Kirja halvalla tai ilmaiseksi

tiistai, helmikuu 12, 2008 23:58 | Kategoria(t): historia, kirjallisuus | 4 kommenttia
Avainsanat:

Joulun alla kirjoitin Jan Kallbergin mainiosta kirjasta Så sänkte jag Sovjetunionen (ISBN 978-91-976917-0-3). Kannanottona Ruotsissa käytävään keskusteluun tiedostojen jakamisesta Jan on päättänyt jakaa kirjansa pdf-tiedostona ilmaiseksi. Kirjan voi imuroida tästä.

Jan perustelee päätöstään seuraavasti:

Det som fick mig att bestämma mig var Beatrice Ask och den totala moralpaniken. Den juridiska skyddstiden för ett mänskligt lik är 25 år medan ett upphovsrättsligt verk 70 år. Jag tycker spontant att vi har en moralisk och logisk obalans utan motstycke. Upphovslobbyn har fått mer än vad som behövs. Lagstiftningen kan inte stoppa teknikutvecklingen men den kan hindra samhällsutvecklingen.

Taloudellisia menetyksiä kirjailija ei pelkää: tuskin kukaan ryhtyy kotikonsteilla painamaan yli 700-sivuista kirjaa. Se maksaisi jo enemmän kuin kirjan käypä hinta kaupassa. Akateemisessa se maksaa 7,50 €.

Tässä muuten oivallinen vinkki ystävänpäivälahjaksi: painettu kirja Akateemisesta tai linkki sähköpostissa kirjan imaisemiseksi.

Mainokset

4 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Kiitos linkistä. Imuroin kirjan, katsoin sattumanvaraisesti muutamaa sivua ja löysin heti höpöhöpöä. Ettäkö kolmekerroksisten hruštšovka-kerrostalojen rakennusbuumi oli johtunut viallisista jatkojohdoista jotka aiheuttivat valtavan määrän tulipaloja talvella 1964-65. Tuskinpa vain, kun Hruštšov kerran syrjäytettiin jo lokakuussa 1964, ja kolmikerroksisten asuntoparakkien rakentaminen oli aloitettu jo 50-luvun puolivälissä.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Khrushchyovka

    Tämä kirja saa jäädä lukematta.

  2. Kalle, tuossa kirjassa on melkoisesti hirtehistä huumoria eikä sitä pidäkään lukea historiallisen faktan kontekstissa. Kun itse sitä joulukuussa luin, niin nauroin itseni tajuttomaksi. Kyllä siinä muutama faktavika sekaan mahtuu, mutta saamarin hauskaa luettavaa on se silti. 🙂

  3. Hirtehishuumori on yksi juttu, mutta vitsejä ei pidä väittää faktoiksi.

  4. Se viiva taitaa olla veteen piirretty, mikä faktaa ja fiktiota toisistaan erottaa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: