Demareiden jäsentenväliset

keskiviikko, 20 helmikuun, 2008 14:04 | Kategoria(t): politiikka | Jätä kommentti
Avainsanat:

Ensin kaikki olettivat, että olisi vain ajan kysymys, milloin Eero Heinäluoma ilmoittaa olevansa ehdolla jatkoon. Haastajaksi ei ilmoittautunut kukaan muu kuin Erkki Tuomioja, mikä ei ollut juurikaan yllättävää. Tuomioja on noissa kisoissa kestoehdokas ja tähän saakka ikuinen kakkonen. Muut eivät halunneet lähteä häviämään; vain kaikkein uskaliaimmat huimapäät ilmoittautuivat varapuheenjohtajaehdokkaaksi.

Nyt kun Heinäluoman kieltäytyminen on ollut tiedossa runsaan viikon, on demareiden puheenjohtajaehdokkaita valunut kuin turkin hihasta. Tuomiojan lisäksi SDP:n puheenjohtajaksi haluavat Miapetra Kumpula-Natri, Jutta Urpilainen, Tarja Filatov, Johannes Koskinen, Pia Viitanen ja Kimmo Kiljunen. Ja nyt viimesimpänä ilmoitti haluistaan Jouko Skinnari.

Kohta ollaan varmaan niin pitkällä, että yksikään itseään kunnioittava SDP:n kansanedustaja ei voi jättää osallistumatta puheenjohtajakisaan. Mahtaapa juuri nyt monenkin edustajan päässä liikkua ajatuksia teemalla ”ollako vai eikö olla”. Jos lähtee ehdolle huonolla menestyksellä, harmittaa jälkeenpäin, että tuli näytettyä kannatuksen kapeus. Toisaalta, jos jättää kisan väliin, ihmettelevät äänestäjät, että noinko heikko itseluottamus tuollakin on, ettei edes ehdolle asetu.

Jos Heinäluomaa yhtään tunnen, luulen, että hän hymyilee itsekseen tätä katsellessaan. Ties vaikka vielä muuttaisi mieltään, ihan piruuksissaan.

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Jätä kommentti

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.