Voi Marko, minkä teit!

keskiviikko, maaliskuu 26, 2008 2:47 | Kategoria(t): pöyristyttävää | 39 kommenttia
Avainsanat: , , ,


Kuvakaappaus chileläisestä El Mercurio-lehdestä näkyy suurempana klikkaamalla.

26-vuotias suomalaismoukka ja juntti Marko Kulju on tehnyt jotain niin pöyristyttävää, että jopa minulla ilmenee puutetta sanoista:

Suomalainen 26-vuotias mies pidätettiin maanantaina Chileen kuuluvilla Pääsiäissaarilla, kun hän oli lohkaissut palan muinaisen Moai-patsaan korvaa Anakenan rannalla.

Herra Kulju joutunee viettämään jonkin aikaa kiven sisässä, mikä tosin tuskin korvaa hänen aiheuttamaansa vahinkoa. Ei kannattane kysyä, mitä Marko mahtoi tihutyötä tehdessään ajatella, koska barbaarit harvoin ajattelevat. Lähiaikoina Chileen markustavien tuskin kannattaa kertoa olevansa Suomesta.

Voi Marko, minkä menit tekemään!

Edit: Sana leviää maailmalla. Asiasta kertovat mm. BBC, Sky News, News.com.au, CNN, Fox News, World News Australia ja Dagens Nyheter,

Mainokset

39 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. On tosi kauheaa. Että pitää maksaa ja matkustaa Chileen tekemään tuhoja. Valitettavan tyhmiä jotkut.

 2. Oikeastaan Chilestä kauemmaskin: Pääsisäissaari on Tyynessä Valtameressä ja kuuluu Chilelle.

  Herra Kulju on onnistunut levittämään Suomen mainetta tehokkaasti: myös BBC kertoo hänen edesottamuksestaan eli suomalaisten kannattaa lähiaikoina olla hissunkissun missä päin maailmaa tahansa. BBC:n jutusta ilmenee, että maksimirangaistus on 7 vuotta vankeutta ja sakot. Ei edes kuullosta kovin ankaralta.

 3. Varför skriver du bara på finska i en svensk tidning och i ett media som minst borde vara på engelska?

 4. Onko tämä Marko Kulju 26v. Viipurin nyrkkeilijöiden nuorten valmentaja Ruskeasuon hallilla?

 5. Lasse, jag skriver i min egen blogg på det språk som jag vill. Jag hänvisar till media i olika länder och språk. Jag har bloggar på flera språk men jag valde att skriva om herr Kulju på finska eftersom han är finsk.

  Bertta, en tiedä taustoja tarkemmin. Samannimisiä ihmisiä voi toki olla muitakin.

 6. […] käitumise üldistamisele. Näiteks täna pole sugugi hea olla soomlane välismaal ja seda ühe idiootse barbaari pärast. Härra Marko Kuljul õnnestus kaugel Lihavõttesaarel teha soomlaste mainele seda mida […]

 7. että sillä lailla…tollo mikä tollo………..

  http://edition.cnn.com/2008/WORLD/americas/03/25/easter.island.ap/index.html

  ”Marko Kulju, 26, faces seven years in prison and a fine of $19,100 if convicted of stealing pieces of the right earlobe from a Moai, one of numerous statues carved out of volcanic rock between 400 and 1,000 years ago to represent deceased ancestors.”

 8. Useimmat mediat kylläkin tuon makisimirangaistuksen ohella siteeraavat paikallista poliisia, jonka mukaan on todennäköisempää, että tuomio on kova sakko, jonka pitäisi kattaa patsaan korjauskulut. Jos sitä nyt voi korjata. Minun puolestani joutaisi häkkiin ja avaimet voisi viskata Tyyneen Valtamereen.

 9. Ajattelemattomuus ei ole minusta vielä pahuutta. Pahuudesta joutaa vankilaan, ajattelemattomuudesta pitäisi selvitä korvauksilla.

  ”Minun puolestani joutaisi häkkiin ja avaimet voisi viskata Tyyneen Valtamereen.” Blogin isäntä taitaa tosiaan olla epämiellyttävä henkilö. Oma perhetuttumme sai 5 vuoden tuomion etelä-amerikkalaiseen vankilaan huumausainerikoksesta, joka naapurimaassa oli laillista ainetta. Ne ovat karmeita paikkoja.

  Nuo sikäläiset tuomiot voivat olla aivan hatusta repäistyjä ja niihin vaikuttaa kansallisuus. Amerikkalaiset pääsevät seuraavana päivänä kotiinsa jopa Venetsuelasta, suomalainen ei. Suomen maine on kärsinyt Metsä-Botnian takia pahasti ainakin Argentiinassa, toivottavasti ei muissa maissa siellä. Chileenhän Suomella on perinteisesti ollut hyvät välit ja Suomi on ottanut vastaan vainottuja toisinajattelijoita sieltä. Chilessä ihmisiä on ”kadonnut” olemattomiin viimeisten 35 vuoden aikana valtavia määriä.

  Toivottavasti lieventävänä asianhaarana pidetään sitä, että otti kivenpalasen joka lähti käsin, eikä hakannut millään apuvälineillä. Chilen valtion omistuksesta vastaavan ministerin poikahan oli hakannut niistä palasia vasaralla uutisten mukaan hiljattain. Asia on ollut tämän ministeriperheen takia tapetilla ja siksi kai niin kuuma kun Suomi-poika Metsä-Botnian maasta mainitaan.

  Jotkut monumentit tunnetaan kaikkialla ja niitä varjellaan kuin pupillia. Toisia päinvastoin tahdotaan peitellä koska niillä olisi vallankumouksellinen arkeologiaa, paleontologiaa ja luonnonhistoriaa haastava arvo:
  http://www.helsinki.fi/~pjojala/dinosaur.htm

 10. Lienet ymmärtänyt kyllä, etten ihan konkreettisesti tarkoittanut avainten viskaamista mereen. Toisaalta kyllä tuntuisi kohtuuttomalta, että tuommoisesta kulttuuribarbarismista rahalla selviäisi.

  Onko tapanasi kutsua epämiellyttäviksi henkilöitä, joita et lainkaan tunne?

 11. ”Onko tapanasi kutsua epämiellyttäviksi henkilöitä, joita et lainkaan tunne?”

  Ei ole tapana, pyydän anteeksi jos olen erehtynyt arviossani. Sinä vaan kirjoitit myös: ”BBC:n jutusta ilmenee, että maksimirangaistus on 7 vuotta vankeutta ja sakot. Ei edes kuullosta kovin ankaralta.”

  Tunnut tosi kusipäältä kaverilta. Voin tosin olla väärässäkin ja siltä varalta pahoittelen virhearviota. (Sanasta miestä, sarvesta härkää.) Sikäläiset vankilat ovat hirvittäviä luukkuja! Eikä tämä turisti todellakaan ole syypää (!!!) suomalaisten karmean huonoon maineeseen ja espanjan kielisellä alueella levitä alkaneisiin lööppeihin – vaan suomalaiset sellutehtaat jotka avaavat etelän rajajoella ja sulkevat maailman pohjoisimman tehtaan.

  Argentiinassa poltetaan Suomen lippuja ja valtionpäänmiesten kuvia kaduilla. Suomi-viha on koko kansakuntaa yhdistävä voima, vaikka ko. investointi köyhään naapurimaahan oli suurin sen koko historiassa.

 12. Miten niin ei lainkaan tunne? Kait ihmisen tunteminen on sitä, että tietää miten hän ajattelee ja reagoi eri asioihin.
  Näistä sinun kommenteista(”suomalaismoukka ja juntti Marko Kulju on tehnyt jotain niin pöyristyttävää, että jopa minulla ilmenee puutetta sanoista” ”koska barbaarit harvoin ajattelevat” ”hissunkissun missä päin maailmaa tahansa” ”Minun puolestani joutaisi häkkiin ja avaimet voisi viskata Tyyneen Valtamereen.”) päätellen tunnen sinua juuri sen verran, että tiedän etten halua tutustua enempää. Ihmeellistä kiihkoilua ja mestausmentaliteettia. Natiivin tavoin pidän sinua epämiellyttävänä henkilönä.

 13. Teillä on tietysti oikeus mielipiteisiinne. Minä sen sijaan en esitä arvioita vieraista ihmisistä heidän mielipiteidensä perusteella. Voi hyvinkin olla, että olette mukavia ihmisiä molemmat, vaikka olenkin kanssanne eri mieltä. En tiedä, kun en tunne Teistä kumpaakaan.

  Mitä tulee herra Kuljuun, on hän teollaan oikeuttanut tiettyjä arvioita. En toki tunne häntäkään.

 14. Onhan tää tämmöinen kuljumouho sen sortin suorittaja, että ei se mitään sympatioita ansaitse. Joko jätkä on niin TYHMÄ, ettei tiedä ettei moisiin muistomerkkeihin mennä koskemaan höyhenelläkään, tai sitten niin VITTUMOINEN että on mennyt tahallaan raksimaan palan pois. Kummin päin vaan, mutta täysipäinen olisi pysynyt ihan vain katseluetäisyydellä eikä intoutunut tuhoamaan korvaamattomia ja harvinaisia juttuja.

  Siinä tietysti kuljumouho on normaali ihmislajin edustaja, että ainahan meikäläiset pitää etuoikeuteanaan tuhota kaiken mikä eteen sattuu: lapset, eläimet, muistomerkit, ihan sama. Kunhan pääsee näyttämään, nääs.

  Larkolle kiitos kuvalainasta, nappasin oman blogiin.

 15. ”…ettei moisiin muistomerkkeihin mennä koskemaan höyhenelläkään…”

  noinhan se toki on. Sulla vaan on siinä saari jonka koko rantaviiva on täynnä noita patsaita, kaikkiaan tuhat kappaletta. Se on sellainen ulkoilmamuseo, että aikansa niihin joka paikassa törmättyään suhteellisuudentaju voi heittää jos jossakin näkee irtopalasen jonka saa käsin irti. Vähän niin kuin Hollannin tulppaaniviljelmät.

  Sitähän nuo paikalliset viranomaisetkin ovat valittaneet että näitä on ihan mahdoton eristää, merkata ja vahtia koska patsaita on koko saaren ympäri, niitä kun puolen vuosituhatta veisteltiin.

  Otan sulle esimerkin esseestäni. Euroopan tunnetuimmasta muinaismonumentista on yksi rikkinäinen kappale olemassa. Aikanaan ”woodhenge”-rakennelmia oli todella paljon Albionin nummilla:
  http://www.helsinki.fi/~pjojala/rakennelmat.htm
  ”…Eri puolilla Brittein saaria on yhteensä yli 1000 ikivanhaa kivikehää. Stonehenge lienee ollut oikea kampusalue, sillä ympäröivillä 30 neliökilometrillä on kaikkiaan nelisensataa tällaista kiviasetelmaa. (Joskin vain harvat niistä ovat niin hyvin säilyneitä, että olisivat näkyvissä maasta käsin.) Eräissä rakennelmissa on ollut tukevista paaluista tehtyjä puumonumentteja, joita kutsutaan Woodhengeiksi. Suurimpien ulkokehien läpimitta on ollut 112 metriä ja niiden rakennusajankohta sijoittuu aikaan 4700 vuotta sitten vakiintuneen aikaskaalan mukaan. Yhteen temppeliin on tarvittu jopa yli 260 tonnia puutavaraa (15). Walesin New Radnorin muinaislöytö peittää yli 30 hehtaaria ja roomalaiset valloittajat tuhosivat tämänkin rakennelman Stonehengen tapaan. – Tällainen panostus jalkapallohallien rakentamiseen kielii tietenkin siitä, että kivikautiset englantilaisyhteisöt olivat aivan yhtä barbaarisia kuin nykyaikanakin.

  Stonehengen ”riippuvien kivien” suurimmat paadet painavat 50 tonnia ja pienempien, muutaman tonnin sinisten kivien, tiedetään tulleen kuljetetuksi jostakin käsittämättömästä syystä 350 km päästä. On arveltu, että suurten kivien siirtämiseen 40 kilometrin päästä tarvittiin yli tuhat miestä. Nämäkin kivet saattavat olla järjestetyt tähtikuvioiden mukaan (12, 13, 14). Tähtitaivas oli muinaiselle ihmiselle Rautavaaran korttipakan tavoin sekä kello, kalenteri, että kompassi. Muuttotalkoolaisen kokemuksella voi vain kuvitella, miltä on tuntunut asetella kivijärkäleitä esi-druidin komennuksella vielä viisi senttiä vasempaan ja sitten takaisin. (Tosiasiassahan rakennelmaa käytettiin taskulaskimena.)…”

 16. Vastaus Bertalle: On

 17. Onko totta että nyrkkeilijä asialla? Mielikuvat saanevat taas vahvistusta…

  http://www.boxing.fi/sivu.php?lid=428

 18. @Natiivi: Kyllä tuommoinen 1000v. vanhojen muistomerkkien tuhoaminen on pahuutta ja itsekkyyttä, eikä ”ajattelemattomuutta”. Ajattelemattomuus olisi jonkun herkän esineen valokuvaus salama päällä. Tämä oli harkittu teko.

  Eikä ole väliä että saari on täynnä niitä patsaita–ne edustavat joka ikinen eri aikakautta, eli ei ole samantekevää, jos yksikään niistä tuhoutuu. Eivät ole mitenkään tulppaanejen kanssa verrattavissa. Näitä ei tule enää koskaan lisää. Kuten @Zepander sanoi, tämä on vähintään äärettömän tyhmää ja vittumaista käytöstä, ja tyyppi ansaitsee rangaistuksen, piste.

 19. ”…vähintään äärettömän…”
  Juuri näin. OK, Oll Korrect.

  Tästä vähintään äärettömän suuresta laavankappeleesta on nyt saanut tietää montako ihmistä? 100 miljoonaa vai miljardi?

  Vähän kittiä ja palanen takaisin.

 20. Right. Let’s see how well you write English as a second language, genius. And no, you can’t just ”glue it back on”. Are you his best friend, or why are you defending this Darwin Award candidate?

 21. Voi hyvä isä, että tämä idiootti on menny sitten munaamaan itsensä ja samalla koko Suomen kansan maineen harvinaisen onnistuneesti..sanonpahan vain, että joillakin ei taida olla ihan kaikki kotona. Helvetti, kyllä taas ottaa päähän että minkä ihmeen takia sitä ihminen ei osaa käyttäytyä edes tuon vertaa ja kunnioittaa toisten omaisuutta?

 22. […] Voi Marko, minkä teit! [image] Kuvakaappaus chileläisestä El Mercurio-lehdestä näkyy suurempana klikkaamalla. 26-vuotias suomalaismoukka […] […]

 23. Hollannin tulppaanit ei ole Unescon maailmanperintö-suojelulistalla. Eikä ”sulla” ole siinä mitään rantaviivaa, jossa on patsaita silmänkantamattomiin, se rantaviiva ei kuulu ”sulle” mitenkään vaan kylässä käyttäydytään ihmisiksi. Marko Kulju vetäköön oman kämppänsä vaikka miten tasaiseksi, kunhan jättää arvokkaammat kamat rauhaan.

  Hyvä, Suomi. Vanhanen, Kanerva ja Kulju. Kyllä maine kasvaa, kunniasta en olis niinkään varma.

 24. Näinhän se menee, ollaan niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin maailman matkaajaa, ja turistiksi paljastutaan. Miettikääpä millaisia mietteitä se Suomessa aiheuttaisi, jos joku urvelo naputtelisi Mannerheimin patsaasta paloja irti, ”ihan vaan matkamuistoksi”.
  Chilessä ollessani ovat pitäneet Suomalaisia jonkunlaisessa arvossa, toivottavasti tästä sankarista huolimatta edelleen.

 25. No, nyt on joku suomalainen karatepotkija harjoitusmielessä pistänyt näköjään Kheopsin pyramidin sileeks. No, ei siinä mitään, oikein kiva tyyppi muuten.

 26. 7 vuotta E-Amerikan vankilassa kevyt rangaistus.
  Vähintään äärettömän.
  Kheopsin pyramidi sileäksi.

  Niin sitä pitää. Asia siis oli teidän suhteellisuudentajunne mukaan sen arvoinen että piti uutisoida arviolta 500 lukijalle ja kuuntelijalle.

  Tuli nyt vaan mieleen poikien kertoma tositapahtumiin perustuva tarina saksalaisesta, ranskalaisesta, amerikkalaisesta ja suomalaisesta eläintarhasta. Katselivat norsua kuten kaikki kai muistamme.
  – Mikä Voima! Mikä Massa!
  – Miten aito tuoksu! Millaistakohan kielifileetä norsusta saisi?
  – Onkohan tämän sormenjälkiäkään rekisteröity? Mitenköhän tätä voisi käyttää terrorismiin?
  – (Mitäköhän tuokin meistä ajattelee?)

  Kaveruudesta kun puhuitte, niin joskus Suomi-pojan tunsi siitä, että kaveria ei jätetä. Se riitti että oli päällä sama asetakki. Tuotiin vaikka raatona kentältä kotiin.

 27. No siis, eihän kellään ole mitään sitä vastaan että Kulju tuodaan raatona kotiin, jos se siitä on kiinni…? 0 8-]

 28. […] patsasbarbarismista osasin kyllä odottaa, että Marko Kulju saattaisi aiheuttaa tavallista vilkkaampaa liikennöintiä […]

 29. Sinä tosiaan jankutat ja huudat tuota nimeä. Tässä sekä sinulle että ääntäsi toistavalle lynkkaajaporukalle vastaus oman nimeni kera:
  http://www.helsinki.fi/~pjojala/Easter-island-broken-ear-Tintti-ja-sarkynyt-korva.htm

  Pauli Ojala
  reservin suojelumies

 30. Kulju remonttihommiin sinne Pääsiäissaarelle, korjatkoon omin käsin sen minkä on rikkonutkin.

 31. Patsaat ovat tuhat vuotta vanhoja. Jos niistä pala irtoo, se pala on irti maailman tappiin asti, eikä sitä korjata takas ikinä. Ei todellakaan samaan malliin jos joku kävisi mannerheimin patsasta irrottelemaan.

  Jos vähänkään enemmän olisi ihmisiä yhtä viimeistellyillä ajatteluvälineillä varustettuina kuten tämä ameeban älykkyysosamääriin sijoittuva Marko Kulju, tätä koko meuhkaamista ei olisi koska patsaita ei olisi enää jäljellä.

  Lasketaanpa hieman esimerkinomaisesti ihan siltä varalta että tuleva Marko Kulju eksyy tätä lukemaan.

  Noin tuhatkunta kivipatsasta, jotka olleet olemassa tuhannen vuotta. En tiedä montako turistia saarella käy vuodessa mutta asian tietävä voisi laskea kuinka pienen tai suuren palasen kukin turisti voi napsaista mukaan että patsaat säilyvät toisen tuhat vuotta. Tai edes sata vuotta. Oma arvaus on että laskennallisen matkamuiston koko on aika pieni.

  Seuraava laskuharjoitus: Kun tiedetään montako ihmistä saarella vierailee, voisi laskea kuinka monta näin tyhmää kaveria siellä on käynyt kun patsaat ovat säilyneet näinkin hyvin. Historia tietää ainakin kolme dokumentoitua tapausta tähän mennessä. Kovin montaa dokumentoimatonta tapausta viimeisen tuhannen vuoden aikana ei voi olla koska patsaat ovat kohtuu hyvässä kunnossa.

  Vanhoissa koulukirjoissa pääsiäissaarista kirjoitetaan esimerkkinä ihmisen ahneudesta. Kirjojen mukaan patsaat olivat must-have statussymboleita mutta joiden pystyttäminen vaati paljon puutavaraa. Pikkuhiljaa patsaiden pystyttäminen maksoi kaikki saaren puut mikä muutti saaren ekosysteemiä ja asuttavuutta dramaattisesti.

  Tarinasta ainakin paikalliset asukkaat ja chileläiset ovat viisastuneet sen verran että eivät toista harjoitusta antamalla turistien viedä erittäin kalliilla pystytettyjä patsaita pala kerrallaan koteihinsa.

  Millähän saataisiin turisteista ne viimeiset promillen tuhannesosat, varsinkin suomalaiset, saman koulun läpi?

 32. Paratiisissasi ja solvauksissasi on se varjo, että sinä hutkit ennen kuin tutkit. Accident on eri asia kuin stealing.

  Hilpeitä lynkkaajiamme ei tunnu lainkaan kiinnostavan se, että edes Pääsiäissaaren patsaiden tarkkaa lukumäärää ei ole vaivauduttu laskemaan. Lukumäärän arviohaarukka liikkuu 400-1000 välissä tietokirjoissakin.

  Alabamalainenkin osaisi ennen noita laskutoimituksia selvittää, missä kunnossa ne patsaat tällä hetkellä ovat? Siis jos tämä on niin pyhä asia. Tiedätkö miten moni niistä on maassa lappeellaan edelleen? Miksei Chile ole kunnostanut pyhiä patsaita? Edes nostanut niitä pystyyn?

  Mutta kun Suomi-poika onnistuu töppäämään niin ei kun syntipukiksi vaan! Ei väliä vaikka kyseessä olisi ollut vahinko. Nyt pitäisi perustaa kansanliike. Kai meillä sentään valkoisia lakanoita vielä löytyy? Samalla viikolla Argentiinassa alkoivat oikeudenkäynnit Metsä-Botnian suomalaisjohtajia vastaan ”aiotun vahingonteon takia”. Syytteessä tosin oli paikallisiakin, mutta vain suomalaiset saapuivat paikalle käräjille.

  Kivääri sanoo että ku klux:
  http://www.helsinki.fi/~pjojala/Easter-island-broken-ear-mob-lynch.htm

 33. voi vittu teiän kans! kuljun marko on helvetin hyvä tyyppi eikä mikään sekopää miksi nimittelette!
  kyllähän sitä nyt jokaiselle tulee päähän pistoja eikä tuu ihan loppuun asti ajateltua seurauksia.

 34. […] kymppitonnin sakot Pääsiäissaaren paikallinen tuomioistuin on langettanut pääsiäisena Moai-patsaalta korvan lohkaisseelle Marko Kuljulle 10.000 € sakon. Sakko on suurin saarella tästä syystä […]

 35. Natiivi ja pohjosen mies…olette joko sukua herra MARKO KULJULLE tai omaatte yhtä matalan älykkyysosamäärän kuin MARKO KULJU. MARKO KULJULLE ei sattunut vahinko, mutta MARKO KULJU ei tehnyt sitä myöskään vakaasta harkinnasta, koska se vaatisi aivoja. MARKO KULJU on jopa nyrkkeilijäksi harvinaisen yksinkertainen, miten voi 26 vuoteen mennessä osua päällään niin monta kertaa nyrkkiin että aivosoluista on vain olettamus jäljellä? Nyrkkeilysäkiksi sellaista kutsutaan.

 36. no,eiköhän sitä nyt jokaiselle satu jossakin elämän vaiheessa tyhmyyksiä.
  useimmat ei vaan tule julkisuuteen!!!

 37. Luin tuon tarinan nyt kokonaisuudessaan 7-päivää -lehdestä. (Oli muuten ensi kerta kun ostin ko. journalismin kukkasen numeron.) Päivitin ko. esseeni:
  http://www.helsinki.fi/~pjojala/Easter-island-broken-ear-mob-lynch.htm
  …ja joudun pyytämään anteeksi.

  Pyydän anteeksi tältä Suomi-pojalta: Eihän tämä ollutkaan kiivennyt mihinkään. Hälyyttävää on, että suurimmatkin mediatalot ovat näköjään alkaneet elää viihdettä huutavan lööppilehdistön arvoilla ja armoilla. Suomi-poika kirjoitti oman versionsa tapahtuneesta ja se julkaistiin välittömästi espanjaksi chileläisessä sanomalehdessä. Mutta yksikään. Toistan: YKSIKÄÄN länsimaisista uutistaloista ja tietotoimistoista ei vaivautunut kääntämään espanjankielisestä tekstistä edes pätkää englanniksi, antaakseen medialynkatulle syntipukille puheenvuoron ja tarjotakseen tämän näkökulman.

  Paikallinen tuomioistuin hyväksyi suomalaisen version vahingosta, eikä antanut vankeustuomiota tahallisesta vahingonteosta, vandalismista tai varkaudesta. Päinvastoin se toteaa, että kyseinen patsas oli poikkeuksellisen hauras ja huonokuntoinen. (Johtopäätös on lähinnä moite Chilen valtiota kohtaan, jolta kaivataan rahaa, jotta patsaat voitaisiin aidata ja merkitä ettei niihin saa edes koskea.)

  • Eli puolustat Marko Kuljua ja sanot hänen tekoaan vahingoksi? Uskomatonta, onko sinulla joku suhde Kuljuun? Kuljun teko on anteeksiantamaton ja hän saattoi häpeään suomalaiset ei vain Pääisiäissaarella vaan koko maailmassa.

   Ilmeisesti myös julkisilla paikoilla kuseminen, paskantaminen ja oksentaminen on mielestäsi hyväksyttyä. Varmaan itsekin hakkaisit patsaalta kovan irti?

 38. Aivan mahtavan laadukasta keskustelua! Puolin ja toisin. Huh huh!
  Jätkä mokas. Big time! Mutta elämä jatkuu…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: