Terveisiä menneisyydestä!

keskiviikko, huhtikuu 23, 2008 4:56 | Kategoria(t): alkoholi, olut | 3 kommenttia

Enpäs ole pitkään aikaan lukenut siinä määrin todellisuudesta vieraantunutta lausuntoa kuin Pekka Puskan älynväläys, että keskioluen alkoholipitoisuutta pitäisi laskea 4,7 %:sta 3,7:ään. Puska tuntuu olevan aivan tosissaan väittäessään, että tämä toimenpide laskisi suomalaisten alkoholinkulutusta 10 prosentilla vuodessa.

Sellainen litku ei enää maistu oluelta! Jos kaupoista ei saa olutta, ostetaan sitä joko Alkosta tai tuodaan ulkomailta tai sitten juodaan väkevämpiä. Alkoholinkulutus ei tällä vippaskonstilla laske, pikemminkin päinvastoin!

Joillekin näyttää olevan mahdotonta ymmärtää, että kansalaisten käyttäytymisen sääntely lainsäädäntö- ja hallintotoimenpiteillä kuuluu menneisyyteen. Kieltolakia on Suomessa jo kerran kokeiltu ja se havaittiin huonoksi vaihtoehdoksi.

Mainokset

3 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Kyllä laimeammallakin oluella humalaan pääsee, täytyy vain juoda enemmän, totesi Osmo Soininvaara vuosia sitten kun keskiolutta viimeksi haluttiin laimentaa. Keskioluen laimennus veisi Ruotsin malliin eli ihmiset siirtyisivät vahvempaan nelosolueen, jota saa Alkosta. Useimmista baareista saa nelosta, joten vesikolmonen jäisi juomatta. On se kumma, että ensin itketään etteivät suomalaiset opi ”eurooppalaisia juomatapoja” ja nyt kun kulutus on siirtynyt kossusta miedompiin juomiin, niin sekään ei sitten ole hyvä asia.

  2. Oluenystävänä minulle eivät prosentit ole sinänsä tärkeitä vaan maku, mutta kyllä tuommoinen 3,7 nyt ihan kemiallisesta prosessista johtuen vedelle maistuu. Kun käyn esimerkiksi Virossa kaupassa, en edes katso pullosta tai purkista alkoholiprosenttia vaan ostan hyväksi tietämiäni merkkejä. Tosin kyllä ne prossat muistan katsomattakin.

    Olen vahvasti sitä mieltä, että keinotekoinen jako keskariin ja neloseen voitaisiin lopettaa ja päästää kaikki olut ruokakauppoihin. Ei kaikkien juominen ole humalahakuista ja ne juovat joka tapauksessa itsensä tärviölle, jotka siihen kutsumusta tuntevat.

  3. […] Kun viimeksi keväällä ehdotettiin keskioluen laimentamista, kerroin miksi se ei ole hyvä idea. Idea ei ole neljän kuukauden aikana muuttunut pätkääkään […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: