Professori poltti hihansa

sunnuntai, kesäkuu 1, 2008 19:46 | Kategoria(t): huumori, ruotsi | 2 kommenttia
Avainsanat: , , ,

Tällä videolla ruotsalainen a capella -bändi Last Call esittää ironiaa tihkuvan laulun ”Folkets rättigheter”. Siinä 1970-luvulla syntyneet laulajat kuittaavat huippuhauskasti 1968-sukupolven ideologisia aikaansaannoksia. Bändi on esittänyt kolmisen vuotta sitten kirjoitetun ja levytetynkin laulun satoja kertoja ns pilke silmäkulmassa eikä siitä tähän saakka kukaan ole hihojaan polttanut.

Sydsvenskan kirjoittaa kuitenkin, että ruotsinsuomalainen sukupuolentutkimuksen professori Tiina Rosenberg käräytti totaalisesti päreensä perjantaina, kun Last Call esitti laulun Lundin Yliopiston promootiopäivällisillä. Professori järjesti skandaalin keskeyttämällä esityksen.

Bändin jäsen Henrik Béen kertoo:

Plötsligt stod hon framför scenen med blixtrande ögon och ett papper i handen, skrikandes något om ”hur vågar ni” och att vi ”trampade på vänsterrörelsen” och avslutade det med ett trefaldigt ”fuck you”.

Mikä sitten sai professorin unohtamaan totaalisesti akateemisen arvokkuuden? Vihjeen siitä antaa ehkä professori Rosenbergin aikaisempi toiminta Ruotsin feministipuolueen johdossa. Ehkäpä nämä kaksi säkeistöä olivat Rosenbergille liikaa:

Alla svenskar ska ha rätt att få högre lön
Och det är allas rättighet att få välja kön
Vi är svenska folkets röst och vi har rätt till större bröst
Kampen, den är lång. Sjung med i våran sång

Alla ska ha rätt till Gucci-skor och röka cigarill
Alla ska ha rätt till lite sex med vem man vill
Alla ska få bilda en regering annars är det faktiskt segregering
Sluta vara slav. Börja ställa krav

Huumorintaju on sikäli rajoitettu resurssi, että yleensä sitä joko on tai sitten ei; välimuotoja esiintyy harvoin. Huumorintajuun kuuluu myös kyky nauraa itselleen ja taito olla ottamatta itseensä kaikkea, minkä kuulee. Ilmeisesti huumorintajua ei edellytetä professoreilta: professori Rosenberg kuuluu tehneen muutama vuosi sitten rikosilmoituksen siitä, että sai kustantajalta PR-kappaleena Ayn Randin romaanin Atlas Shrugged.

Kalle haikaili jo pari vuotta sitten, että Tiina Rosenberg on jotenkin hiljaa hiipunut julkisuudesta ja Ylioppilaslehti epäili hiipumisen syyksi taisteluväsymystä. Ilmeisesti koko pajatsoa ei kuitenkaan vielä ole tyhjennetty, koska päreitä näyttää riittävän poltettavaksi.

Ihmettelen vain, ettei minulla ole Tiina Rosenbergista muistikuvaa, vaikka olemme lähes samanikäisiä ja samasta kylästä kotoisin. Tosin teini-ikäisenä minä olin radikaali päreenpolttaja, mutta vanhemmiten olen rauhoittunut. Rosenbergillä on ehkä mennyt päinvastoin.

Tässä vielä video, jossa professori Rosenberg esiintyy huomattavasti leppoisammissa tunnelmissa:

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Rosenberg oli sommarpratare pari vuotta sitten ja mainitse, että kauneinta, mitä tietää esteettisesti on itäsaksalaiset kerrostaloalueet. Teidän kylä ei tainnut tehdä hyvää professorskalle.

  2. Makuasioista ei tietenkään voi kiistellä, mutta kyllä jopa täälläkin mielestäni kauniimmat kerrostalot on ja niiden sijoittelu maisemaan on esteettisempi kuin DDR:ssä. Kontulassa kasvaneita mahtuu joka junaan eli tämä lienee moniarvoisempi kasvuympäristö kuin Itä-Saksa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: