Munatonta politiikkaa

sunnuntai, kesäkuu 8, 2008 10:09 | Kategoria(t): politiikka | Jätä kommentti
Avainsanat: ,

SDP:n uusi puheenjohtaja Jutta Urpilainen on avannut suunsa Hämeenlinnan torilla. Hesari kutsuu sitä linjapuheeksi, mutta minä en Urpilaisen sanoista mitään erikoisempaa linjaa kyllä löydä. Urpilainen puhuu ”uudesta SDP:stä”, mutta kun puheesta poistaa mitäänsanomattomat fraasit, jää jäljelle vanha tuttu ay-liikkeeseen nojaava pullamössösosialidemokratia.

Urpilainen lupaa mestaroida nuorille syrjäytymistä ehkäisevän ”työkalupakin”. Hän puhuu ”uudesta hyvinvointi-Suomesta”, ”uudesta sivistys-Suomesta” ja ”uudesta ympäristö-Suomesta”. Konkretisoimattomana tämä on pelkkää sanahelinää ilman sisältöä.

Keisarin alastomuus pistää silmään, kun puhe kääntyy sosiaaliturvaan. Syyperusteinen sosiaaliturva kuullostaa hienolta, mutta tarkoittaa käytännössä pitkäaikaistyöttömien sitomista työmarkkinatuen, asumistuen ja toimeentulotuen muodostamaan pyhään kolminaisuuteen, jonka kurimuksesta on lähes mahdotonta päästä pois. Siten SDP on jatkossakin hyvinvoivan kahden kolmasosan etuja valvova puolue, jolta köyhyysloukkuihin pudonneella videnneksellä kansasta ei ole syytä odottaa mitään.

Tätä taustaa vasten Urpilaisen puheen huipennus kuullostaa suorastaan ilkkumiselta:

”Haastan kaikki poliittiset puolueet pohtimaan yhdessä sitä, miten saamme huomattavasti suuremman osan suomalaisia osallistumaan politiikan arkiseen aherrukseen”.

”Minun unelmani on, että tästä alkaa poliittisten tahojen yhteinen taival kohti Suomea, jossa yhä useampi kansalainen osallistuu politiikkaan. Arki on muuttunut, politiikankin on muututtava. Sdp on astunut tämän muutoksen eturintamaan”, hän sanoi.

Ei kannata ihmetellä, jos kansalaiset eivät ole kiinnostuneita politiikasta, kun siinä oikeasti ei näytä muuttuvan yhtään mikään. Ei se ole tärkeää, onko puoluejohtajalla munat vai ei. Kun likipitäen kaikki puolueet ovat todellisuudesta pihalla ja puuhastelevat kaksinaismoraalin, rahankeruun, huuhaa-projektien ja kansalaisten kiusaamisen kanssa sekä säätelevät absurdeja tuomioita mahdollistavia lakeja, on aivan sama vaikka niitä johtaisivat humanoidit.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: