Etiikkaa puskee

perjantai, kesäkuu 20, 2008 5:59 | Kategoria(t): testit | 7 kommenttia
Avainsanat: ,

Oli ihan pakko vastata YLE:n etikkatestin etiikkatestin kysymyksiin, kun kerran Vesakin vastasi. Tulos vaikuttaa mielenkiintoiselta, täytyypä tutustua tarkemmin Michel Foucaut’n ajatuksiin. Siitä en ole yhtään yllättynyt enkä pahoillani, että ajatuksiani vieroksuu filosofeista eniten Sören Kirkegaard. Tällaista tulosta testi puskee:

Alla 3 lähintä filosofia ja osumisprosentit:

1. Michel Foucault 73.0%
2. Richard Rorty 73.0%
3. Kari Enqvist 72.0%

Ajatuksiasi eniten vieroksuu Sören Kierkegaard 37.0%

Myös seuraavat 3 mielipidevaikuttajaa olivat lähinnä omaa vastaustasi:

1. Kansantaiteilija, yht.maist. Simo Frangen 81.0%
2. Kirjailija Matti Mäkelä 76.0%
3. Kirjailija Kata Kärkkäinen 74.0%

Jaha, tuolla kansantaiteilija- ja kirjailijaosastolla taidetaankin olla fiksumpia kuin oletin.

Mainokset

7 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Foucault onkin mielenkiintoinen – aikanaan suunnittelin hetken tosissani että väsään filosofian laitokselle jatko-opintoja jonkinlaisella sovelletun filosofian suunnitelmalla, jossa tutkittaisiin psykiatrisen hoitotyön filosofisia ulottuvuuksia Foucault’n valta- ym. käsitysten valossa.

  Psykiatrian historiasta F on kirjoittanut erittäin mielenkiintoisesti sekä kuuluisimmassa Tarkkailla ja Rangaista -opuksessaan (suom. Eevi Nivanka, kieliasun tarkistanut Jukka Kemppinen). Psykiatriaa hän käsitteli myös väitöskirjassaan, jonka engl käännös (A history of Madness), löytynee parinkympin pokkarina Akateemisesta sekä varmasti ainakin yliopiston kirjastosta. Ja minulla on se hyllyssä ranskaksi (L’histoire de la folie). Ainakaan toistaiseksi en kykene sitä lukemaan riittävän hyvin, joten voit sen jossain vaiheessa minulta lainata jos kiinnostaa.

 2. Niin siis, jos Foucault osuu suuruusluokassa kolme varttia yksiin minun kanssani, niin ehkä lukemalla koko blogituotantoni saisi jonkunlaisen käsityksen hulluuden historiasta. Tosin Foucault’n kirjan lukeminen vaikka ranskaksikin kävisi varmaan nopeammin. 😛

 3. Minulle nyt kävi niin, että lähinnä ajatuksiani on Tuure Lehén (74 %) ja kauimpana L. Ron Hubbard (43 %). Näissä ei sinänsä mitään ihmeellistä ole, paitsi että kuka perkele on Tuure Lehén.

  Sen sijaan pienenä ihmeenä pidän sitä, että lähelle päässeiden listallani Larkonkin ajatuksia lähentelevä maisteri Frangén on sekä ykkösenä (78 % !) että kolmosena (70 %). Mikähän mahtaisi olla filosofi Lehénin lähestymistapa tällaisessa tilanteessa?

 4. Ehkä ne sijoitukset selittyvät sillä, että kansantaiteilija ja maisteri ovat tehneet testin kumpikin erikseen. 😛

  Punapäällikkö Tuure Lehén oli mm Kansanvaltuuskunnan sihteeri, joka Venäjälle paettuaan oli perustamassa SKP:tä. Hän on toiminut mm Kominternissa ja Terijoen nukkehallituksen ministerinä. Suomeen hän palasi vuonna 1946. Lehén oli 1920-luvulla naimisissa Hertta Kuusisen kanssa ja heillä oli yhteinen poika.

 5. Vai että kommari minusta on tullut näin kypsällä keski-iällä. Ehkäpä se on kuitenkin pienempi ylpeilyn aihe kuin se, että olen sentään huuhaa-scientologit pitänyt kaukana arvomaailmastani.:grin:

 6. Sinä lienet kuitenkin syöttänyt vastaukset itse, toisin kuin Lehén ja muut kuolleet filistealaiset, joihin tuskin on saatu yhteyttä. Testin luotettavuuden kannalta on oleellista, kuka heidän puolestaan on vastannut.

 7. […] melkein Richard Rorty Kirjoitettu Lauantai, kesäkuu 28, 2008 Riku Korvenpää Luettuani Larkon blogista Ylen SOPHIA-Etiikkatestistä ja hänen tuloksistaan, oli minunkin suorastaan pakko tehdä tämä […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: