Dynaamiset blogirullat

lauantai, heinäkuu 19, 2008 19:35 | Kategoria(t): blogosfääri | 6 kommenttia

Ilokseni havaitsen, että kemiöläinen blogijakollega Maalainen on ottanut käyttöön oman versionsa dynaamisesta blogirullasta. Oletan sen perustuvan johonkin Bloggerin viritykseen, johon en itse ole vielä ehtinyt tutustua. En toki olekaan pitkään aikaan pitänyt aktiivisesti yllä yhtään blogia Blogger-ympäristössä. Joka tapauksessa Maalaisen kautta tänne tulee ihan mukavasti liikennettä, tervetuloa kaikille Maalaisen viittaamille!

Omalla etusivullani on myös dynaamisia blogirullia, jotka näyttävät seuraamieni blogien tuoreimpia postituksia. Ne perustuvat seuraamiini blogeihin Google Readerissä. Olen jakanut blogit kielen mukaan kansioihin, jotka puolestaan tuottavat oman RSS-syötteensä. Näitä syötteitä sitten näytän WordPress-blogieni oikeassa palkissa. Siten palkissani on aina 10 tuoreinta postitusta kullakin kielellä vakituisesti lukemistani blogeista.

Eläköön tieteellis-tekninen mediavallankumous!

Mainokset

6 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. ”Tieteellis-tekninen”… 🙂 Muistot palaavat mieleen. Muistan tehneeni jonkinlaisen proto-punk -biisin vuonna -75 erään käpyläläisen toverin kanssa. Hänen nimeään en viitsi tähän laittaa, älä laita sinäkään vaikka sen ehkä arvaat. Olemme ko. toverin kanssa edelleen jatkuvasti yhteyksissä.

  Biisin nimi oli ”Suomen ja Neuvostoliiton välinen tieteellis-tekninen yhteistyö”.

 2. Kerro H.H:lle parhaat tervehdykseni. 😉 Vai oliko se J.R?

  En nyt tässä ajatellut neuvostososiaali-imperialismista johtuvaa tieteellis-teknistä vaan ihan oikeasti 2.0:aa. Mutta kyllähän Sinä tietysti haistoit sen vanhan ironian, jota tähän epäonnistuneesti yritin piilottaa. 😛

 3. Liki kolme vuotta sitten blogini aloittaessani kirjoittelin marginaliin linkit silloisiin listasuosikkeihini, kun se näytti jotenkin kuulilta. No, koskaan en oikein oppinut niiden kautta navigoimaan (kun päivitykset eivät mitenkään näy, on linkkien toiminnallisuus kyseenalainen). Blogilistaa ja Google Readeria olen liikuskelussa käyttänyt. Mutta nyt rupes mietityttämään, että tuollainen dynaamisesti eläväinen lista voisikin olla hauska. Saatan joskus kokeilla. Paitsi, että enpä ole saanut aikaiseksi ulkoasun somisteluakaan, joten voi olla, että tuokin idea jää…

 4. En tiedä, mitä RSS-lukijaa käytät, mutta ainakin Google Readrerillä tämä on helppo panna pystyyn ja toimii sen jälkeen automaagillisesti. Eikä (välttämättä) tartte tehdä muita korjauksia blogin ulkoasuun. M;-)

 5. Google Readeria käytän, mutta mulla on sellainen sekalainen vaihe menossa, että about puolta blogeista (kuten tätä!) seuraan edelleen blogilistan kautta ja loput on sitten GR:n kautta seurattavia. Ja sit ne on vielä luovasti luokitelluissa kansioissa. Eli toistaiseksi mulla ei ole koottuna yhteen paikkaan kaikkia seuraamiani blogeja!

  Tarmonpuuskaa odotellessa lisäsin Larkon sivupalkkini ”eidynaamisiin” suositeltuihin sivuihin, kun oishan se sieltä pitänyt löytyä jo aikoja sitten, on vain jäänyt lista päivittämättä (ja jää nytkin taas vähän vaiheeseen tarkastusten osalta).

 6. Kiitos tuosta staattisesta, kyllä sekin asiaa tekee. GR:n kansiolajittelu ottaa noin puoli tuntia, mutta vaatii kyllä semmoista erikoislaatuista mielentilaa. Itsekin olin kauhuissani, kun rupesin sitä tekemään, mutta meni yllättävän kivuttomasti. 😉


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: