Tulokas ei heiluta Googlea

maanantai, heinäkuu 28, 2008 13:13 | Kategoria(t): internet | 1 kommentti
Avainsanat: ,

Entiset Googlen työntekijät ovat väsänneet uuden hakukoneen ja väittävät sen jättävän Googlen varjoonsa. Ainakaan heitä ei voi moittia turhasta vaatimattomuudesta. Minua Cuil ei kuitenkaan ensimmäisellä kokeilukerralla innostanut harkitsemaan hakukoneen vaihtamista.

Myönnän kyllä, että monivuotisena Googlen käyttäjänä silmäni ovat tottuneet tuttuun tapaan etsiä ja löytää nettisisältöä ja uutta on vaikea sulattaa. Toisaalta en ymmärrä, miksi pitäisi korjata jotain sellaista, mikä ei ole rikki. Ei muutoksia pelkästään muutosten itsensä takia tehdä vaan siksi, että niihin on joku konkreettinen tarve.

Cluj kuvailee tapaansa esittää etsintätuloksensa ”kokonaisvaltaiseksi ja aikakauslehtimäiseksi”. Minä luonnehtisin sitä pikemmin sekavaksi. Googlen etuna on nimenomaan se, että nopealla silmäyksellä voi todeta, onko etsintätulos relevantti ja miltä saitilta se on kotoisin. Tämä on olellista lähdekritiikin kannalta. Cluj levittää tulokset pitkin ruutua ja juuri tuota linkin alkuperää ja relevansia ei kovin nopeasti silmä selitä.

Voihan tuosta hyväkin vielä tulla, varsinkin jos uutuutta kehitetään, mutta en minä ainakaan tältä guuglaamiselta vakuuttunut siitä, että Cuilin pitäisi päästä googleksi Googlen paikalle.

Mainokset

1 kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] to them. Gosh, I had no idea I was so popular. Either I am over ranked at Cuil or it is because I cuiled myself early this morning and maybe that search somehow effected their statistics about popular […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: