Jotain mätää Tanskanmaalla

keskiviikko, heinäkuu 30, 2008 11:53 | Kategoria(t): säätely, tupakka | Jätä kommentti
Avainsanat:

Tanskassa astui täna vuonna voimaan tupakkalaki, joka kieltää tupruttelun mm. kahviloissa ja ravintoloissa, joissa ei ole erillistä tupakointitilaa. Savuttelua on voimakkaasti rajoitettu myös mm oppilaitoksissa ja työpaikoilla. Poliitikot suunnittelevat kuitenkin uusia tupakkarajoituksia.

Keskustelussa on esitetty mm. 10 kappaleen savukeaskien kieltämistä, koska nuorilla katsotaan olevan varaa ostaa niitä pikemmin kuin tavallisia 20 savuketta sisältäviä askeja. Onpa ehdotettu sitäkin, että tupakkatuotteiden myynti siirrettäisiin apteekeille. Apteekkarit eivät ole tästä innoissaan, puhumattakaan kioski- ja elintarvikekauppiaista. On myös kysytty, että jos tupakka siirretään apteekkeihin, pitäisikö sinne sitten karkottaa myös alkoholi, sokeri ja rasvaiset ruoka-aineet.

Viimeisimmän ehdotuksen mukaan kiellettäisiin tupakointi ravintoloiden ulkoterasseillakin. Berlingske toteaa tämän johdosta, että sitä on jo vaikea perustella passiivisen tupakoinnin vaarallisuudella. Lehti kysyy myös, onko tarkoituksena antaa lopullinen kuolinisku ravintolaelinkeinolle.

Tanskalaisia on perinteisesti pidetty suvaitsevaisena sekä positiivisena ja iloisena kansana, mutta nyt näyttää tiukkapipoisuus olevan nostamassa päätään. Erään tutkimuksen mukaan terassikieltoa kannattaisi peräti 46 % tanskalaisista. Vanha Shakespeare taisi olla oikeassa kirjoittaessaan, että jotain on mätää Tanskanmaalla.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: