Yang Peiyi Fan Club

torstai, 14 elokuun, 2008 2:47 | Kategoria(t): pöyristyttävää, sensuuri | 1 kommentti
Avainsanat: , , ,

Kiinan media- ja nettisensorit yrittävät epätoivoisesti piilottaa kaiken uutismateriaalin olympiakisojen avajaisten playback-petoksesta. Seitsemänvuotias Yang Peiyi hyllytettiin, koska hänen ulkonäkönsä ei kelvannut politbyroolle. Lauluääni sen sijaan kelpasi ja stadionilla liikutti huuliaan yhdeksänvuotias Lin Miaoke. Hänet katsottiin ulkonäöltään sopivaksi edustamaan Kiinaa, mutta äänen kanssa lienee niin ja näin.

Luettuani uutisen päivällä olin niin raivoissani, että käytin asiasta kirjoittaessani sopimatonta kieltä. En silti aio muuttaa tai sensuroida k.o. postausta. Ja jos siinä mikään kaduttaa, niin se, etten herjannut Kiinan Kommunistista Puoluetta ja sen politbyroota vieläkin rivommin.

Facebookissa piipahtaessani löysin sieltä sattumalta Yang Peiyi Fan Club -nimisen ryhmän. Ryhmän tarkoituksena on vaatia kunniaa laulusta sille, jolle se kuuluu sekä protestoida Kiinan median ja netin sensurointia vastaan. Mitä järkeä on yrittää siivota roskia maton alle, kun asiasta tietää koko maailma?

Koska kuulun myöskin Facebook-ryhmään, joka vastustaa sovellusten pakkospämmäystä, en lähetä kenellekään kutsua Yang Peiyi Fan Clubiin, mutta kehotan kaikkia niitä siihen liittymään, jotka eivät hyväksy lasten henkistä pahoinpitelyä.

Tarinaan liittyy kolmaskin kaltoin kohdeltu tyttö, joka voitti alunperin karsintakilpailun. Hänet raakattiin liian vanhana. Oli peräti 10-vuotias. (k.s. Lee Side Story)

Muuten, Yang Peiyi on mielestäni harvinaisen kaunis lapsi. Kauneus on katsojan silmässä, mutta Kiinan Kommunistisen puoleen silmässä on pelkkää roskaa.

1 kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Kyseisestä Facebookin ryhmästä lisätietoja täällä. […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggaajaa tykkää tästä: