Ei syytä huoleen

tiistai, 16 syyskuun, 2008 17:33 | Kategoria(t): politiikka | 2 kommenttia
Avainsanat:

Suomen talous on vahva, sanoo Jyrki Katainen. Maailman ”finanssimarkkinoiden epävakaus” kyllä tuntuu täälläkin, mutta ei keikauta venettä. Syytä huoleen ei ole.

OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen komppaa. Suomalaisten pankkitilit ovat turvassa eikä lamasta ole merkkiäkään:

Tuleeko Suomeen nyt lama?

”Ei tule. Työllisyyskehitys on positiivinen, työpaikkojen määrä kasvaa ja talouden pohja on terve. Talouskasvu hidastuu merkittävästi, mutta harva kotitalous huomaa sen omassa elämässään. Mikä näkyy, on tietenkin kamalan korkea inflaatio eli hintojen nousu.”

Minä kyllä tavallisesti huolestun aina silloin, kun poliitikot ja muut pezzonovantet sanovat, että syytä huoleen eri ole. Kun luen uutisia muualtakin kuin Hesarista tai YLE:stä, en oikein voi ummistaa silmiäni siltä, mitä maailmalla tapahtuu. Kun jopa uutisankka voi heilautella soliidia konsernia, niin kuinka ihmeessä sitten todellisiin vaaranmerkkeihin voisi suhtautua siten, että ne tänne heijastuessaan aiheutaisivat pelkästään marginaalista haittaa?

Maailman finanssimarkkinat ovat tällä hetkellä hiukan enemmän kuin epävakaat. Britanniassa puhutaan jo lamasta. Mutta meillähän ei liene syytä huoleen.

Edit: Heti, kun olin painanut postitusnappia, löysin lisää utua silmiin.

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] marraskuu 3, 2008 at 12:38 | In politiikka | Tags: lama, talous Noin puolitoista kuukautta sitten Jyrki Katainen sanoi, että Suomen talous on vahva eikä syytä huoleen ole. Maailman “finanssimarkkinoiden […]

  2. […] helmikuu 24, 2009 at 1:37 | In politiikka | Tags: lama, talous Viime vuoden syyskuun puolivälissä Jyrki Katainen vakuutteli, että Suomessa ei ole syytä huoleen maailman talouslaman takia. Marraskuun alussa EU:n komissio […]


Jätä kommentti

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.