Työ vaarantaa henkisen terveytesi

maanantai, syyskuu 22, 2008 9:36 | Kategoria(t): terveys, työelämä | 4 kommenttia
Avainsanat:

Mitähän ulkomaalaiset meistä ajattelevat? Tätähän täällä Suomessa on iät ja ajat pähkäilty. Nyt se tiedetään: kyttyrää tykkäävät, paitsi ruotsalaiset ja venäläiset, mutta niitähän ei lasketa.

Mahtaisiko Suomen heikohkolla imagolla olla jotain tekemistä sen seikan kanssa, että Suomi on työpaikkakiusaamisen Euroopan mestari? Kun joka viides kertoo kokeneensa työpaikkakiusaamista, niin silloin vähintään joka viidennen täytyy olla työpikkakiusaaja. Usein kiusaajia on enemmän kuin yksi eli siis suurinpiirtein puolet työelämässä olevista on tavalla tai toisella osallisena työpaikkakiusaamisessa!

Laajamittainen kiusaaminen kertoo siitä, että työelämässä on jotain pahasti pielessä. Kiusaaminen on oire työelämän kroonisesta sairaudesta. Ei kiusaajillakaan hyvin mene. Jos työ olisi mielekästä ja työpaikan henkinen ilmapiiri kunnossa, niin tuskin tunnettaisiin tarvetta purkaa omaa pahaa mieltä työtovereihin.

Työssä käyminen näyttää olevan vakava uhka mielenterveydelle. Siksi se pitäisikin kieltää lailla. Vähintäänkin on ripustettava työpisteisiin varotuskylttejä: ”Palkkatyö on haitallista terveydelle.” ”Työ vaarantaa henkisen terveytesi.” ”Duuni tekee dorkaksi.”

Mainokset

4 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Saattaa olla niin että työssäkäynti on tällä hetkellä laajamittaisin ja vakavin uhka mielenterveydelle mitä Suomen historiassa on koettu. Syitä tähän on varmasti monia, mutta niin kuin sanoit, jotain on todella pahasti pielessä – olen viimeiset vajaan kymmenen vuotta tätä enemmän tai vähemmän miettinyt näitä työhyvinvointijuttuja pohtiessani. Ja työ todella vaarantaa henkisen terveyden melkoisen monelta.

  2. Eipä kai palkkatyö kenellekään herkkua ole, mutta sitä ihmettelen, miten se on Suomessa onnistuttu noin pahasti ryssimään. Ongelmat pitäisivät periaatteessa olla samat muuallakin, koska useimmissa Euroopan maissa työelämä on raskaasti säädeltyä. Ehkä täällä sitten on perinteiseen tapaan pantu pää pensaaseen ja ajateltu että ongelmaa ei ole, jos sitä ei ole huomaavinaan. Tätä menoahan puolet suomalaisista on pian mielisairaanhoitajia ja toinen puoli potilaita.

  3. […] Soomes tõsine vaimse tervise häireid põhjustav nuhtlus ja mitte ainult koolikiusamine. Juhtumisi kirjutasin üleeile ehk siis üks päev enne Kauhajõe veresauna YLE uudisest ajendatult kiusamisest töö juures. […]

  4. […] niiden pohjimmainen syy on henkinen pahoinvointi. Netin syyllistämisen sijaan tulisi tehdä jotain pahoinvoinnin todellisille syille. Ja se ei ole poliisin […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: