Ei Internet Kauhajoella ampunut

keskiviikko, syyskuu 24, 2008 20:23 | Kategoria(t): internet, sananvapaus, sensuuri | 3 kommenttia

Toivotan Keskusrikospoliisin tietotekniikkarikosyksikön viralliset tarkkailijat tervetulleiksi lukemaan blogiani. Kaipa he tännekin sattuvat, koska kerran aikovat kuukauden ajan tarkkailla ”ihan kaikkea” netissä. Kyllä siinä persaukset puutuvat ja kahvia kuluu ämpärikaupalla, jos aikoo vaikka vähän isommallakin porukalla kuukaudessa surffata koko Internetin läpi ja vielä ilman lisähenkilökuntaa.

Oli toki odotettavissakin, että tämä Kauhajoen tragedia pannaan Internetin piikkiin. Täältähän kaikki paha on alkunsa saanut. Aikana ennen nettiä ei tapahtunut mitään pahaa. Maailmassa vallitsi rauha ja ihmisten kesken oli hyvä tahto.

Poliisiylijohtaja Mikko Paaterolla on selvät sävelet Intenetin sensuroinnista:

-Pitää miettiä, voidaanko netin sisältöjä muilla keinoilla esimerkiksi rajoittaa. Netti sisältää aivan valtavasti materiaalia. Siellä pitäisi puuttua moniin asioihin, jos puuttumaan lähdettäisiin.

No just niin! Tulipas hyvään aikaan tuo verilöyly, kun sen varjolla pääsee ”esimerkiksi rajoittamaan” sanan- ja kuvanvapautta netissä. Nettisensuurihan on tunnetusti poliisipomojen märkä uni. Mutta kannattaa toki takoa niin kauan kuin rauta on kuuma. Kun ensimmäinen suru ja tyrmistys hiukan laantuvat, ei sumutus enää mene yhtä helposti läpi.

Ei netti ole siihen syypää, että ihmiset tekevät epätoivoisia tekoja. Niitä on tehty aina ja enimmäkseen niiden pohjimmainen syy on henkinen pahoinvointi. Netin syyllistämisen sijaan tulisi tehdä jotain pahoinvoinnin todellisille syille. Ja se ei ole poliisin tehtävä.

Edit: Meinasin ihan unohtaa: videot tuntuvat olevan nettitarkkailijoiden erityisen mielenkiinnon kohteena. Ettei tarvitsisi etsiä, panen tähän linkin omiini.

Mainokset

3 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ei internet ampunut, mutta yllytti ja antoi kiihokkeita sairaalle mielelle.

  Kun suurin osa ihmiskuntaa (jota tämä onneton tappaja vihasi) pitää kanssaihmisten tappamista ja siihen yllyttämistä vääränä, niin sellaisen lietsomisen pitäisi voida kieltää /poistaa.
  Jotta täysin sairaat ja häiriintyneet eivät innostu fantasioissaan.
  Ei terve ihmismieli tarvitsisi kaitsemista. Sairastuneet tarvitsevat.

  On sairasta laittaa nettiin siveetöntä, toisia loukkaavaa ja tapaamiseen kiihottavaa materiaalia. Ei sellaista saa painaakaan julkisuuteen. Miksi saisi nettiin?
  Jos tätä ei käsitetä, niin sivistyneen yhteiskunnan on lakien ja asetusten kautta asia hoidettava.
  Terrorin lietsonta on helppo tapa levittää anarkiaa.
  Sonnan puute netissä ei ole puute ollenkaan.

 2. JSN puh.joht Pekka Hyvärinen puhuu lähes samoilla sanoilla just Huomenta Suomessa.
  Sairaasta eikä hänen teostaan pidä tehdä sankaria, surkimus hän on – sanoo Hyvärinen.

 3. Ei Internet edes yllyttänyt. Sellainen väite on vähän sama kuin syyttäisi peiliä siitä, että naama ei miellytä. Netti on vain väline, jota voidaan käyttää sekä hyvän että pahan edistämiseen.

  Toki lainvastainen nettisisältö pitää poistaa, mutta tuosta Paateron haastattelusta paistaa rivien välistä läpi halu mennä huomattavasti pidemmälle ja se on vaarallista. Onneksi kuitenkaan sataprosenttinen nettiseuranta ei ole mahdollista, vaikka sellainen vaikutelma nyt halutaan antaa niille, jotka eivät nettiä tunne. Poliisi seuraa resurssiensa puitteissa, mutta se ei varmaankaan ole poliisin ensimmäinen prioiriteetti, koska poliiseja tarvitaan kadulla enemmän kuin netissä surffaamassa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: