Tungosta valtuustoon

lauantai, syyskuu 27, 2008 14:20 | Kategoria(t): helsinki, politiikka, vaalit | 2 kommenttia
Avainsanat: ,

Helsingin valtuustoon näyttää olevan kovasti tungosta. 85 valtuutetun tuolia tavoittelee peräti 995 ehdokasta. Ainakin äänestäjällä on valinnanvaraa.

Vakavasti otettavia ehdokkaita on tietenkin huomattavasti vähemmän. Joukossa on ns. huuhaa-puolueita, joita arpa näyttää sattumalta heittäneen ehdokaslistojen yhdistelmän etupäähän. Vakavastikin otettavien puolueiden ehdokkaista enemmistö on luokiteltavissa sellaisiksi, jotka eivät ehkä ole aivan tosissaan ehdolla vaan pikemminkin listantäytteenä.

Itse en ole päättänyt vielä sen paremmin puoluetta kuin ehdokastakaan. Harkinta tapahtuu neljän puolueen välillä. Ne ovat aakkos- mutta ei paremmuusjärjestyksessä Kokoomus, SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät. Kaikissa neljässä on riittävästi täysitolkkuisia ehdokkaita, joita voisin hyvinkin äänestää.

Kokoomus ja demarit ovat harkinnassani mukana lähinnä siksi, että haluan antaa niille mahdollisuuden. Vuosikymmenten kokemus Helsingin kunnallispolittikassa näytää kyllä, että jos näillä kahdella yhteenlaskettuna on enemmistö, ne tuppaavat tekemään diilejä keskenään, mistä ei läheskään aina seuraa hyviä päätöksiä. Minä olen kuitenkin avoin asiallisille argumenteille.

Kun ensin pääsen niin pitkälle, että puolue on selvillä, ryhdyn harkitsemaan sopivaa ehdokasta. Tämä on kunnallisvaaleissa pähkäilyä aiheuttava homma äänestäjälle, joka haluaa todella vaikuttaa valtuuston kokoonpanoon. Ei nimittäin ole juurikaan mielekästä äänestää ehdokasta, joka menee joka tapauksessa läpi. Samoin ei ole järkeä äänestää täyte-ehdokasta, joka ei tee tosissaan vaalityötä. Kummassakin tapauksessa ääni käytännössä hyödyttää samassa puolueessa olevaa satunnaista ehdokasta, joka ei sitten välttämättä olekaan äänestäjän kannalta hyvä valinta.

Aion ajoittain kertoa harkintani edistymisestä blogipostituksissani. Vaalisalaisuus on sinäänsä hyvä asia, mutta olen valmis luopumaan siitä yleisen edun nimissä. Se ehdokas, jota minä äänestän, ansaitsee tulla tälläkin foorumilla mainostetuksi.

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] ma oma soovitustega siin lagedale tulen ja mitte oma soomekeelses blogis? Kirjutan küll valimiste teemal sealgi, kuid käesoleval sissekandel on eriline eesmärk. Nimelt elab […]

  2. […] tulos oli hiukan yllättävä. Toki Vihreät ovat harkinnassani vahvasti mukana, mutta silti vaalikoneen vihertävän värin voimakkuus yllätti. Kone tyrkyttää […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: