Ylen vaalikone vihertää

tiistai, syyskuu 30, 2008 14:13 | Kategoria(t): politiikka, vaalit | 4 kommenttia
Avainsanat: ,

Piti tietysti kokeilla tänään avattua YLE:n vaalikonetta. Helsingin ehdokkaista kysymyksiin on vastannut 683 eli suurinpiirtein kaksi kolmasosaa. Ehkä kannattaa ottaa uusiksi, kun vastanneiden määrä kasvaa.

Helsingin kysymykset olivat mielestäni sangen hyviä. Kaikki kysytyt asiat kuuluvat valtuuston toimialaan ja näillä pitäisi kyllä saada eroja aikaan. Parin kysymyksen kohdalla jäin tosin kaipaamaan vaihtoehtoa ”ei samaa eikä eri mieltä”. Nyt on vastausvaihtoehtoja neljä: täysin samaa mieltä, jokseenkin samaa mieltä, jokseenkin eri mieltä ja täysin eri mieltä.

Käyttöliittymä oli asiallinen ja selkeä. Ei turhia krumeluureja eikä raskasta grafiikkaa. Joissakin aikaisemmissa vaalikoneissa asia on tupannut hukkumaan tekniikan alle, mutta tässä koneessa sitä pelkoa ei ollut.

Itse tulos oli hiukan yllättävä. Toki Vihreät ovat harkinnassani vahvasti mukana, mutta silti vaalikoneen vihertävän värin voimakkuus yllätti. Kone tyrkyttää Vihreitä seitsemälle kärkisijalle ja 30 ensimmäisen joukossa heitä on peräti 21. Kärkiehdokkaat ovat Kalle Könkkölää lukuunottamatta minulle suhteellisen tuntemattomia. 11. sijalla on Osmo Soininvaara ja siitä eteenpäin jo enemmänkin tuttuja nimiä.

Vaalikoneet ovat viihdettä enkä suinkaan aio niiden perusteella tehdä äänestyspäätöstä. Luulen kuitenkin, että niillä on jotain vaikutusta. Ainakin mielenkiintoa riittää: tähän blogiin on jo monta viikkoa tultu vaalikoneita guuglaamalla, jopa kauan ennen ehdokaslistojen jättämisen määräaikaa.

Mainokset

4 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] MTV 3:n koneen. Se on toteutukseltaan kaikin puolin huonompi kuin aikaisemmin tänään kokeilemani YLE:n vaalikone. Käyttöliittymään oli ympätty turhaa graafiikkaa ja alussa oli vaikeuksia hahmottaa, mihin […]

  2. Kestipä kauan ennen kuin pääsin ylen vaalikoneeseen (siihen toiseen en kyllä jaksa jonotella) ja kaikkine yhteydenpätkimisineen kesti vielä kauemmin saada vastatuksi kysymyksiin. Olen näköjään punavihreä. Muutamat hairahtuneet kepulaiset ja kokoomuslaisetkin ehdokkaat olivat vastailleet melkein kaikkiin kysymyksiin samoin kuin minä, mutta kyllä niistäkin vielä kunnon k:laisia kasvaa jos tulevat valituiksi.

  3. Minulla ei ollut tungosta kummassakaan masinassa eli lienen ollut sopivaan aikaan liikkeellä. Näin alussa sitä ruuhkaa varmaan on, mutta eiköhän tuo vielä hellitä.

  4. […] at 18:18 | In politiikka, vaalit | Tags: kunnallisvaalit, vaalikoneet Toisin kuin eilen kokeilemani YLE:n ja MTV3:n valikoneet, tarjoaa Hesari kärjen osalta varsinaista sekapuuroa. Kärkipaikoilla on niin […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: