Hesari tarjoaa puuroa

keskiviikko, lokakuu 1, 2008 18:18 | Kategoria(t): politiikka, vaalit | 2 kommenttia
Avainsanat: ,

Toisin kuin eilen kokeilemani YLE:n ja MTV3:n valikoneet, tarjoaa Hesari kärjen osalta varsinaista sekapuuroa. Kärkipaikoilla on niin monen puolueen edustajia, että ilmeisesti jokainen on tulkinnut kysymyksiä omalla tavallaan. Minulle kysymykset kyllä olivat riittävän selkeät eikä niihin vastaaminen tuottanut ongelmia. Käyttöliittymäkin oli riittävän selkeä ja helppokäyttöinen.

Tässä kymmenen kärki painottamattomilla vastauksilla:

Ja kolme heikointa:

Tuosta pistesysteemistä muuten ei ota pirukaan selvää, mutta lieneekö sillä väliäkään. Enhän minä tätä tosissani muutenkaan ota. Muissa koneissa käytettävät prosentit ovat silti ymmärrettävämpiä. Mutta se siitä.

Kun painotin paria tärkeätä kysymystä ja vastaavasti merkitsin pari kysymystä vähemmän tärkeäksi, olikin tulos koko lailla toinen:

Sekä painotuksella että ilman on kymmenen sopivammaksi tarjotun joukossa muutamia sellaisia ehdokkaita, jotka YLE ja Maikkari rankkasivat 20 heikoimman joukkoon. Vaalikoneisiin ei siten voi luottaa edes suunnan näyttäjinä. Yhtä hyvin voisi heittää arpaa.

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. heh, tämä jotenkin lohduttaa; jouduin näet hetkeksi itsetutkinnalliseen kriisiin, kun sain YLEn vaalikoneen topteniin yhden kristillisdemokraatin. Hyvä tietää että joku muukin, sellainen joka on käsitykseni mukaan arvostelukykyinen henkilö, myös saa listaansa KD:n.

  2. Niin mutta kun se kummajainen on painotetuilla vastauksilla peräti ensimmäinen! Kertoo jotain koneesta, ei ehkä niinkään minusta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: