Suomen pankki joutaa suljettavaksi

maanantai, lokakuu 6, 2008 22:55 | Kategoria(t): internet | Jätä kommentti
Avainsanat: ,

Edellistä postitusta kirjoittaessani tarvitsin Tanskan kruunun kurssia. Ensimmäiseksi tuli tietenkin mieleen katsoa Suomen Pankin nettisivuja. Viimeksi sieltä valuuttakursseja hakiessani oli ne näytetty ihan asiallisesti selaimella katsottavalla sivulla, mutta nyt tuli vastaan tällainen näkymä:

Sen sijaan, että kurssit yksinkertaisesti näytettäisiin, pitää minun valita tallennusmuoto ja tallentaa kaikki kurssit, ei pelkästään Tanskan kruunun, kovalevylleni, josta saan sitten avata taulukon. Tarjolla on neljä tallennusmuotoa: xml, csv, pdf ja exel. Tallennusmuodosta riippuen voin sitten taulukon imuroituani avata sen sopivalla ohjelmalla (minun tapauksessani exel-taulukko, jonka avasin Open Officella).

Suomen Pankki on päättänyt tehdä yksinkertaisesta asiasta monimutkaisen. Onko kenties tarkoitus laimentaa mielenkiintoa valuuttakursseja kohtaan? Minä tarvitsen jotain yksittäistä kurssia keskimäärin kerran tai kaksi kuukaudessa. Ei tule viimeisen vuoden ajalta mieleen yhtään tilannetta, jossa olisin kerralla tarvinnut kaikkia tietyn päivän kursseja. Siinä tapauksessa toki olisi ollut käytännöllisempää tallentaa koko taulukko kovalevylle.

Tästä lähtien en etsi tarvitsemaani tietoa valuuttakursseista Suomen Pankin sivuilta. Ne löytyvät nimittäin konstailemattomassa ja nettiselaimen ymmärtämässä muodossa Euroopan keskuspankin sivuilta. Suomen Pankkihan on tunnetusti EKP:n filiaali. Kun se nyt on päättänyt olla palvelematta suomalaista yleisöä ainoassa asiassa, mihin keskivertokansalainen sitä ehkä voisi tarvita, voitaisiin koko Liikasen putiikki yhtä hyvin vaikka sulkea.

Edit: Jos se sattuisi jotakuta kiinnostamaan, niin tämänpäiväisen (6.10.2008) kurssin mukaan 1 euro on 7.4598 Tanskan kruunua.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: