Tanskan elintaso-ongelmat

maanantai, lokakuu 6, 2008 21:56 | Kategoria(t): kansalaisoikeudet | 1 kommentti
Avainsanat: , ,

Tanskassa on kasvamassa miesten osuus sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä tehdyistä valituksista, kirjoittaa Berlingske. Miehiltä Tasa-arvolautakuntaan tulleiden valitusten osuus oli vuonna 2006 54 % ja viime vuonna 56 %. Trendi on nouseva.

Miesten lähettämissä valituksissa erottuu selkeästi kaksi teemaa: senssipuhelimet ja diskot. Treffipuhelimiin soittaminen on miehille tuntuvasti kalliimpaa kuin naisille. Diskoissa taas joutuvat miehet maksamaan korkeampaa sisäänpääsymaksua ja drinkeistäkin heiltä rahastetaan enemmän kuin naisilta.

No jopas onkin juuttimiehillä ongelmat! Naisten lähettämät valitukset koskevat syrjintää monissa eri muodoissa, mutta nuoria miehiä siis ärsyttää pääasiassa diskoteekkien hinnoittelupolitiikka ja puhelintreffit. Varsinaisia elintaso-ongelmia!

Jos ovat ongelmat erikoisia, niin niiden ratkaisemisessakin tunnutaan tarjottavan norsupyssyä hyttysten ampumiseksi. Kristeligt Dagblad kirjoittaa, että tasa-arvolautakunnan määräämät 100-500 Tanskan kruunun (13-67 €) korvaukset eivät ole motivoineet diskoja muuttamaan hinnoittelupolitiikkaansa. Lautakunnan puheejohtaja Susanne Tuk Bagge kertoo, että lautakunta teki puoli vuotta sitten oikeusministerille ehdotuksen, että diskoilta otettaisiin anniskeluoikeudet pois.

Tämä on toki sangen tyypillinen pohjoismainen tapa ratkaista ongelmalliseksi koettuja tilanteita. Jos alkoholia myydään naisille halvemmalla kuin miehille, niin kielletään sen myyminen kaikille. Siinä samassa kyllä tulisi tuhotuksi koko diskon liikeidea, mutta sehän ei tietenkään viranomaista kiinnosta.

Lieneekö kukaan tullut ajatelleeksi, miksi oikeastaan naiset pääsevät halvemmalla senssilinjoille ja diskoon? Voisiko se johtua siitä, että senssipalveluille ja diskoille on miesten keskuudessa enemmän kysyntää kuin naisten? Ja markkinoillahan hinnoittelu riippuu kysynnän ja tarjonnan suhteesta.

Mainokset

1 kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Maanantai, lokakuu 6, 2008 at 22:55 | In internet | Tags: suomen pankki, valuuttakurssit Edellistä postitusta kirjoittaessani tarvitsin Tanskan kruunun kurssia. Ensimmäiseksi tuli tietenkin mieleen katsoa […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: