Errare humanum est

lauantai, lokakuu 11, 2008 15:33 | Kategoria(t): politiikka, ruotsi | Jätä kommentti
Avainsanat:

En halua kirjoittaa pahaa Ruotsin demarijohatajasta Mona Sahlinista. Yritän siis kirjoittaa hänestä positiivisin sanankääntein. Ehkä se onnistuu, jos valitsen sanani huolellisesti.

Erehtyminen on inhimillistä. Mona Sahlin on koko teini-ikäisenä alkaneen poliittisen uransa aikana osoittanut harvinaisen johdonmukaisesti inhimillisiä piirteitä. Sahlinissa personoituu eksponentiaalinen inhimillisyys, jota eivät häiritse inhimillisestä käyttäytymisestä aiheutuneet vastoinkäymiset. Hän jatkaa valitsemallaan ja hyväksi havaitsemallaan kurssilla sopulin ihailtavalla johdonmukaisuudella.

Mona Sahlin on älykäs, ainakin suhteellisesti arvioiden. Hänen kykynsä analyyttiseen ajatteluun on suurempi kuin kastemadolla. Se saattaa olla jopa suurempi kuin ruotsalaisilla keskimäärin. En olisi yllättynyt, jos Sahlin kykenisi suorastaan esikoulikäistä vaativampiin henkisiin suorituksiin.

Mona on tälläkin viikolla osoittanut inhimillisiä luonteenpiirteitä. Vasemmistopuolueen johtajalle Lars Ohlylle lähettämässään kirjeessä hän tunnustaa luulleensa, että oli erehtynyt, mutta havaitsee olleensa väärässä. Jatkokeskusteluja käydään puoluejohdon sisäpiirissä. Tässä yhteydessä Sahlin epäilemättä toivoo, että muu puoluejohto tunnustaisi inhimilliset luonteenpiirteensä.

Kun demarien sisäpiireissä etsittiin Göran Perssonille seuraajaa, oli tärkeimmäksi kriteeriksi munattomuus. Ehdolla oli useita huipputason naispoliitikkoja. Mona suhtautui kiitettävän suuripiirteisesti siihen, että heti ei älytty kysyä häneltä suostumusta.

Errare humanum est.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: