Ei pidä sekoittaa asioita

maanantai, lokakuu 20, 2008 0:37 | Kategoria(t): politiikka, vaalit | 2 kommenttia

Hallitus ja demarit nokittelevat talouspolitiikasta. Tämä kuuluu politiikan arkipäivään eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Sen sijaan ihmetyttää asiaa käsittelevän Hesarin kirjoituksen otsikko:Urpilaisen esitys talousyhteistyöstä kuumensi kuntavaalikampanjoinnin.

Mitä tekemistä tällä uutisella on kunnallisvaalien kanssa? Talouskriisi tosin vaikuttaa kuntien toimintaedellytyksiin, mutta hallituksen ja demarien yhteisymmärrys tai eriseuraisuus kuuluu valtakunnantason politiikkaan. Jokaiseen kuntaan valitaan valtuusto erikseen.

Yhdenkään valtuuston kokoonpano ja voimasuhteet eivät vaikuta maailmanlaajuiseen talouskriisiin eikä siihenkään, kuinka hallitus, oppositio ja ammattiyhdistysliike siihen varautuvat. Valtuustot tekevät päätöksiä kukin omassa kunnassaan niillä edellytyksillä, mitkä niillä on käytettävissään. Globaalisella taloudella on vaikutuksensa noihin edellytyksiin, mutta ei päinvastoin.

Hallituksen ja opposition toimintaa arvioidaan seuraavissa eduskuntavaaleissa, jotka suunnitelman mukaan pidetään vasta maaliskuussa vuonna 2011. Viikon kuluttua pidettävissä kunnallisvaaleissa sen sijaan arvioidaan kunkin valittavan kunnanvaltuuston toimintaa kuluneen neljän vuoden aikana. Nämä ovat kaksi eri asiaa, joita ei pidä sekoittaa keskenään.

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Oikeassa olet, otsikko ei ole kuumentanut kuin Hesarin lööppitoimittajan pään.

    Lehdillä on omat intressinsä ja siksi ne etsivät juttuja ja otsikoita, joilla saadaan toiset puolueet nostetuksi ylemmäs ja toiset painetuksi alemmas.

    Jotain järistyksen yritystä varmaankin tulee vielä lähipäivinäkin. Väntataan vaan.

  2. Kyllä se puurojen ja vellien sotkeminen tarvittaessa puolueiltakin onnistuu. Sen takia onkin tuo äänestyspäätös joka kerta niin pirun tiukalla, kun en luota yhteenkään puolueeseen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: