Oppilaista ei tarvitse välittää

maanantai, lokakuu 20, 2008 2:01 | Kategoria(t): koulutus, ruotsi | 4 kommenttia

Ruotsissa keskustellaan opettajien pätevyysvaatimusten kiristämisestä. Opettajien ammattiliitto vastustaa, koska kaksi kolmasosaa nykyisistä 7-9. luokkien opettajista ei täyttäisi uusia pätevyysvaatimuksia.

Niinpä! Jos tarkoituksena on nostaa opetuksen tasoa, niin pätevyysvaatimuksia tuskin voidaan mitoittaa ammatissa toimivien opettajien pätevyyden mukaan. Jos kaksi kolmasosaa opettajista joutuisi täydennyskoulutukseen, niin opetuksen taso epäilemättä kohenisi. Ruotsin peruskoulun opetuksen tasossa on runsaasti parantamisen varaa.

Yksittäisten opettajien kannalta olisi ehkä mukavampaa jatkaa vanhaan malliin kuin nähdä vaivaa itsensä täydentämisessä. Oppilaistahan ei liene väliä. Tärkeintä on se, että opettajalla palkka juoksee ja työsuhde on turvattu.

Mainokset

4 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Paraku on see komme Soome Rootsist üle võetud. Nõnda võiks sama ekslikult naabrite rootslaste kohta arvata, et need on targad ja mõnusad inimesed. Tegelikult teevad rootslased kõige enesest oleneva selleks, et nende lapsed koolis targemaks ei saaks. […]

  2. jahhaa. Õpin praegu kaugõppes pedagoogikat ja selle õppesessiooni pedagoogika aluste loengu üheks läbivaks teemaks oli just see – et tänapäeval ei ole ega saagi olla õpetaja see, kes kõige rohkem teab, kuna meedia – eriti interneti – vahendusel on huvilisel õpilasel võimalik hankida rohkem informatsiooni ja värskemat, kui õpetaja omal ajal kõrgkoolis omandas. Mis tähendab et õpetaja roll on muutumas – elava entsüklopeedia rollist suunaja ja inspireerija rolli, teiseks aga on õpetaja elukutse pidajatele elukestev (täiend)õpe lihtsalt paratamatu. Kuna maailm muutub ja uut infi tuleb järjest peale.

  3. Võib-olla küll, kuid Rootsi kool on täitsa omaette ooper ja seda juba aastakümneid.

  4. […] Lauantai, tammikuu 31, 2009 at 2:47 | In koulutus, ruotsi | Olen aikaisemminkin todennut, että Ruotsin perusopetuksen tasossa on runsaasti parantamisen varaa. Nyt näyttävät […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: