Hjallis: lätkäbisnes ei kannata

keskiviikko, lokakuu 22, 2008 4:16 | Kategoria(t): viihde | Jätä kommentti
Avainsanat: ,

Tarttis tehdä jotain, sanoo Hjallis ja harmittelee, ettei jääkiekkobisnes Suomessa kannata, kun Venäjän liiga maksaa pelaajille parempia palkkoja. Mikähän tässä nyt niin suuri ongelma on? NHL on jo vuosikymmeniä kupannut Suomen kaukaloista parhaat pelaajat päältä ja mm. Sveitsin, Saksan ja Ruotsin liigat ovat rahkeidensa rajoissa rokottaneet lisää.

Suomen kiekkoilulle tästä on ollut pikemminkin hyötyä kuin haittaa: joka vuosi on muualla kiekkoilevista saatu iskukykyinen jellonamiehistö kasaan ja joka neljäs vuosi on kohtuullisella menestyksellä käyty olympiakisoissakin. Tästä Hjallis ei tietenkään ole huolestunut vaan omasta bisneksestään. Onko se venäläisten syy, jos Suomen markkinoilta ei enää voi mitata enempää ulos?

Katsojamääriä ei voi enää nostaa, kun liigaseurat ovat hinnoitelleet viihdetuotteensa liian kalliiksi. Viihdetuotteestahan liigakiekkoilussa nimenomaan on kysymys: eihän siinä ole urheilullisesti mitään järkeä, että kuukausitolkulla pelataan moninkertaista sarjaa, jonka jälkeen kahdeksan parasta aloittaa keväällä play off -kierrokset puhtaalta pöydältä. Kuinka usein sinne kahdeksan joukkoon sattuu yhtäkään yllättäjäjoukkuetta?

Huipputason jääkiekko ei ole urheilua vaan liiketoimintaa. Ja bisnekseen nyt kerta kaikkiaan kuuluu sekin, että jos pelimerkit eivät riitä, niin täytyy sitten tehdä jotain muuta. Jos Hjallis katsoo, ettei jääkiekko kannata, hän löytänee itselleen muita haasteita. Suomen kiekkoilun taso siitä tuskin kärsii.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: