Poliisi surffaa

keskiviikko, lokakuu 22, 2008 22:35 | Kategoria(t): internet | Jätä kommentti
Avainsanat:

Perinteisesti ajatellaan, että poliisi ajaa sinisellä autolla ja pamputtaa. Nyt poliisi ryhtyy surffaamaan: Sisäasiainminiteriön aivoissa on kypsynyt ajatus ”Internetin valvontaan” keskittyvästä 10 poliisin ”erikoisryhmästä”. No, säästyypähän ainakin bensaa, kun 10 poliisia ei enää aja sinisellä autolla.

Tosiasiassa Internet jää valvomatta, vaikka surffaavia poliiseja palkattaisiin sata tai vaikkapa tuhatkin. Sillä ei kuitenkaan ole väliä, koska tuskin kukaan täysijauhoinen virkamies edes kuvittelee, että Internettiä voisi jotenkin kattavasti valvoa. Toimenpiteen tarkoituksena lienee rauhoittaa asiantuntematonta enemmistöä, jolla ei ole aavistustakaan Internetin luonteesta.

Poliisin surffikoplan kustannukset ovat miljoona euroa vuodessa. Teen Sisäasiainministeriölle edullisen tarjouksen. Voin ottaa tuon valvonnan tehtäväkseni nuoremman konstaapelin kuukausipalkkaa vastaavalla korvauksella. Lisäksi valtion tulee maksaa nettiyhteyteni ja ostaa minulle uusi läppäri.

Voisin jatkaa netinkäyttöäni suurin piirtein nykyisellä tavalla, kunhan muistan silloin tällöin käydä ”valvomassa” YouTube’a ja keskustelupalstoja. Saisin pienellä vaivalla tehdyksi 2-3 ilmoitusta viikossa epäilyttäväksi havaitsemastani nettitoiminnasta. Sitten voisi joku poliisikollega ajaa sinisellä autolla pamputtamaan.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: