Viinaa R-kioskista

keskiviikko, lokakuu 22, 2008 10:31 | Kategoria(t): alkoholi, säätely | 3 kommenttia

Edesmennyt Juice Leskinen ehdotti aikanaan, että keskiolutta pitäisi myydä R-kioskeissa. Juicelle naureskeltiin, että se ei tule koskaan toteutumaan tässä maassa, mutta niinpä vaan nyt myydään keskaria mm. R-kioskeissa. Minä panen paremmaksi ja vaadin, että myös viinaa pitäisi voida ostaa R-kioskista. Sopii nauraa, mutta se parhaiten, joka viimeksi.

Tämä tuli mieleen lukiessani Tero Lehdon uutiskommenttia ”Facebookista kaljaa kaverille”. Tero kysyy, miksi Facebookissa voi lähettää kavereille vain virtuaalisälää, mutta sitä käytetään varsin vähän konkreettisten tuotteiden markkinointiin. Ohimennen hän mainitsee, että USA:ssa on Facebook-sovellus, jonka kautta voi lähettää kaverille yhden dollarin hintaisen drinkin lähibaarista kotiin tuotuna. Suomessa tämä ei vielä ole mahdollista, koska laki sen kieltää.

Minunhan pitäisi voida netistä tsekata, onko päivän tarjous puolen litran viinapullosta edullisin ostarin LIDLissä, Kontulankaaren Alepassa vai R-kioskissa kadun toisella puolella. Sitten tekisin tilauksen, jonka maksaisin nettipankista ja parhaassa tapauksessa tuotaisiin viinapullo ovelleni viiden minuutin kuluttua – jos siis R-kioski voittaisi kilpailutuksen. LIDLin lähetillä kestäisi vähän kauemmin, mutta hyvinkin puolessa tunnissa saisin viinani sieltäkin tilatessani.

Vaikka tämä tällä hetkellä saattaa tuntua utopialta, niin ei siinä ole mitään sen ihmeellisempää kuin tuossa Juicen keskarihaavessakaan. Lainsäädäntö on joissakin tapauksissa auttamattomasti jäänyt ajasta jälkeen. Ei nykyaikaan kuulu se, että poliitikot päättävät kansalaisen puolesta, milloin ja mistä hän saa ostaa viinaa ja millä hinnalla. Eihän elintarvikkeidenkaan ostamista yhtä rankasti rajoiteta. No, ne kauppojen aukioloajat nyt ovat vielä toistaiseksi sääntelynalaiset.

Jos nyt joku luulee, että tällaisen vapauden saatuani olisin 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa ympärikännissä, niin raskaasti erehtyy. Ei sitä tässä iässä enää jaksa niin ahkerasti ryypätä kuin nuorempana. Mutta olisi mukavaa tietää, että sen voi tehdä silloin kun siltä tuntuu. Kyllä sitä jo tähän ikään mennessä on oppinut rajansa tietämään.

Joku sanoo nyt ehkä tähän, että jotkut eivät rajaansa tiedä ja joisivat liikaa. Entäs sitten? Kuinka kukaan voi oppia omaa rajaansa tuntemaan, jos ei sitä ensin ylitä? Eikä tässä auta mikään sääntely, itse se asia on jokaisen opittava, tarvittaessa vaikkapa kantapään kautta.

Mainokset

3 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Sytyttävä teksti. Tätä tulen kommentoimaan heti kun seuraavan kerran jaksan ajatella.

  2. Se oli selvin päin kirjoitettu. Päinvastaisessa tapauksessa olisi ehkä sytyttämisen asemesta suorastaan räjäyttänyt.

  3. […] kuin kylpyhuoneenkaan kraanasta ei tule viinaa. Siksi viina täytyy ostaa pullotettuna. Sitä ei vielä myydä R-kioskeissa joten viinapullot on pienempään janoon haettava Alkosta ja suuremman yllättäessä on käytävä […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: