Tästä eteenpäin

maanantai, lokakuu 27, 2008 8:23 | Kategoria(t): helsinki, politiikka, vaalit | 2 kommenttia
Avainsanat: , ,

Viimevuotisten eduskuntavaalien jälkeen siunailin, että Per(u)ssuomalaiset olivat omalla äänestysalueellani peräti kolmanneksi suurin puolue demareiden ja Kokoomuksen jälkeen. Nyt kuuluu Kontulasta (äänestyslue 47 E) vielä kummempaa: Per(u)ssuomalaiset ovat kirineet Kokoomuksen ohi ja ovat täällä toiseksi suurin puolue 204 äänellä! Ottaen huomioon, että alueen äänestysprosentti on 43,4 sanoisin, että muilla puolueilla (ehkä demareita lukuunottamatta) on täällä tekemätöntä työtä.

Vihreät sijoittuivat täällä neljänneksi 157 äänellä. Minun lisäkseni joku toinenkin on älynnyt äänestää Pörröä eli ei tämä ihan toivoton paikka ole. Tietysti se kertoo alueesta jotain, että peräti 56,6 % ei vaivaudu äänestämään, mutta eipä täällä ole juuri ehdokkaita vaalityössäkään näkynyt.

Pörrö sai 266 ääntä, joista 120 omalta äänestysalueeltaan Viikistä. Siellä hän päihitti jopa valtakunnan äänikuninkaan Osmo Soininvaaran. Puuttumaan jäi vain Osmon peesaaminen koko kaupungin alueella. 🙂 No, tästä on hyvä jatkaa lautakuntatyötä, kuten Pörrö itse eilen totesikin ehkä tulosta ennakoiden. Ehtii sinne valtuustoon sitten neljän vuoden kuluttuakin neljän vuoden elämänkokemuksella rikastuneena.

Jutta Urpilainen voi puhua niin paljon kuin kehtaa torjuntavoitosta, mutta ei hän siitä kyllä mihinkään pääse, että demarit uitettiin kölin alta Helsingissä. Kun puolue menettää yli viidenneksen edellisten kunnallisvaalien äänimäärästään, vaikka äänestysprosentti kaupungissa kasvoi, ei siitä voi päätellä mitään muuta kuin sen, että demareilla ei ole stadilaisille mitään tarjottavaa. Ehkä olisi aika katsoa peiliin: jos politiikka on peräisin savupiipputeollisuuden aikakaudelta, ei liene ihme, että se ei pure Helsingissä eikä muualla pääkaupunkiseudulla. Savupiiput katosivat täältä jo vuosia sitten.

Demareiden ehdokkaissa ei ole juurikaan netistä tuttuja nimiä ja ne harvat poikkeuksetkin ovat tuloslistassa kaukana kärjestä. Kokoomus ja varsinkin Vihreät ovat kampanjoineet siellä, missä yhä kasvava osa äänestäjistäkin on eli netissä. Tällaisia kuppaisia verkkovirityksiä en laske nettikampanjaksi, noita sivuja ei kukaan viitsi lukea.

Tähän päivään kuuluvaa vaalikampanjaa käydään blogeissa ja sosiaalisissa verkostoissa eikä siinäkään riitä vaalien alla aktivoituminen. Jatkossa tulee yhä kasvava osa ihmisistä viettämään aktiivista virtuaalielämää ja yhä useampi valitsee mielellään vaaleissa virtuaalisesta arkipäiväympäristöstään tuttuja ehdokkaita. Jos puolueet ja ehdokkaat ilmestyvät verkkoon kuukausi pari ennen vaaleja ja häipyvät sieltä heti vaalien jälkeen kuin pieru Saharaan, paistaa se falskilta jo kilometrien päähän.

Pitkällä aikavälillä en jaksa edes olla kovin huolestunut alussa mainitsemastani Per(u)ssuomalaisten kannatuksen kasvusta: luonnollinen poistuma tekee kyllä ajan kuluessa tehtävänsä. Vaalien voittajille Kokoomukselle ja Vihreille lähettäisin silti terveisiä, että Kontulan ghettokehitys on pikimmiten pysäytettävä! En haluaisi lukea neljän vuoden kuluttua tällaisia tuloksia omalta äänestysalueeltani, mutta jos mitään ei tehdä, tuskin itsekään viitsin täällä siihen saakka roikkua.

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] hakka siia ümber kirjutama oma arvamust Helsingi tulemuse kohta. Kellele see huvi pakub, lugegu hommikust sissekannet soome […]

  2. […] osin Tuomiojan ajatukset näyttävät olevan samanlaisia kuin omani aamulla. Sitä en sen sijaan ymmärrä, miksi hän kirjoittaa “poliittisesti kodittomista […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: